ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν θα επιτρέψουμε η Κυπριακή Δημοκρατία η οποία ιδρύθηκε και συστάθηκε με θυσία και αίμα  ηρώων, να καταλυθεί με υπογραφή πολιτικών

Με αφορμή την αυριανή επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, αντιπροσωπεία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο, τελέστηκε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα. Αμέσως μετά το Τρισάγιο, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

“Σε μια περίοδο ασύμμετρων απειλών και ορατών κινδύνων για τον κυπριακό ελληνισμό, ως αποτέλεσμα των προκλητικών ενεργειών και της επιθετικής πολιτικής της κατοχικής δύναμης και του κατοχικού καθεστώτος, η απότιση φόρου τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αποτελεί απλώς υποχρεωση και καθήκον. Αποτελεί αναβάπτισμα στους αγώνες αυτών των ανθρώπων που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν για να έχουμε σήμερα ως κυπριακός λαός την ελευθερία μας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με αφορμή την 60η επέτειο από την Ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΕΔΕΚ και οι οργανώσεις οι συνδεδεμένες με την ΕΔΕΚ, θεωρούμε  χρέος και υποχρέωση να αποτίσουμε αυτόν τον ελάχιστο φόρο τιμής  σε αυτούς που είχαν πρωταγωνιστήσει για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Την ίδια στιγμή να τους διαβεβαιώσουμε ότι ως ΕΔΕΚ, ως Σοσιαλιστικό Κίνημα της πατρίδας μας, ως ένα κόμμα που αγωνίστηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία του κυπριακού λαού, δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε αυτή η  Δημοκρατία η οποία ιδρύθηκε, συστάθηκε  και λειτουργεί με θυσία και αίμα  ηρώων, να καταλυθεί με υπογραφή πολιτικών».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 30 Σεπτεμβρίου 2019  

You may also like