ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν είναι δυνατό τη στιγμή που οι τράπεζες ασκούν αφόρητες πιέσεις προς τους δανειολήπτες για να εισπράξουν το λαβείν τους, την ίδια ώρα η Βουλή να ψηφίζει προτάσεις νόμου με πρώτιστο μέλημα τα συμφέροντα των τραπεζών και όχι των πολιτών

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΕΔΕΚ

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί η αναφορά του John Hourican κατά την ανακοίνωση σήμερα των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου στη ψήφιση της πρότασης νόμου η οποία τροποποιεί τη νομοθεσία και δίνει τη δυνατότητα μετατροπής των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (ΑΦΑ) σε αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις (ΑΦΑ).

Έκπληξη όμως μας προκαλεί ο ζήλος που επέδειξαν συγκεκριμένα κόμματα για να ψηφιστεί άρον-αρον στην Ολομέλεια της Παρασκευής, 01/03/2019 η εν λόγω πρόταση.

Ως ΕΔΕΚ καταψηφίσαμε την πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ γιατί δεν είναι δυνατό τη στιγμή που οι τράπεζες ασκούν αφόρητες πιέσεις προς τους δανειολήπτες για να εισπράξουν το λαβείν τους, την ίδια ώρα η Βουλή να ψηφίζει προτάσεις νόμου με πρώτιστο μέλημα τα συμφέροντα των τραπεζών και όχι των πολιτών, με επίκληση τη σταθερότητα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.

Να υπενθυμίσουμε ακόμα ότι οι τράπεζες έχουν αρνητική τοποθέτηση σε δυο προτάσεις της ΕΔΕΚ που είναι προς όφελος των πολιτών:

1. Κατοχύρωση της αξίας του ενυπόθηκου ακινήτου ως περιλαμβάνεται στο αρχικό έγγραφο σύναψης του δανείου και όχι τη σημερινής μειωμένης που απαιτεί η Τράπεζα.

2. Η προστασία των εγγυητών με ισόποση κατανομή του υπολοίπου σε όλους και όχι επιλεκτικά σε αυτόν που θα υποδείξει η Τράπεζα.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 4 Μαρτίου 2019

You may also like

Προκόπης Παυλόπουλος

ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ