ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου για τις Ημερίδες  του Κ.Σ. ΕΔΕΚ στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δίπλα στον Πολίτη»

Στο πλαίσιο της δράσης του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ, η κοινωνική πολιτική αποτελεί τον πυρήνα των ενεργειών του. Απώτερος στόχος είναι να επιτευχθεί ισχυρή κοινωνική συνοχή μέσω της σμίκρυνσης της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας ανάμεσα στις ομάδες του πληθυσμού, ειδικά στις σημερινές δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Η ΕΔΕΚ ως ένα σοσιαλιστικό κόμμα εκτιμά πως η κοινωνική συνοχή αποτελεί το υπόβαθρο για μια ουσιαστική και μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη του κράτους, συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών σταθερότητας, οδηγεί στον περιορισμό ή και αναστολή της ανάπτυξης ρατσιστικών συμπεριφορών ή και ακροδεξιών αντιλήψεων και τάσεων και ενισχύει την ευημερία του λαού.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, για δεύτερη χρονιά η ΕΔΕΚ οργανώνει στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής συνοχής με τίτλο «Δίπλα στον Πολίτη» μία σειρά από ημερίδες στο διάστημα 2-6 Δεκεμβρίου, στις οποίες θα συμμετέχουν φορείς, οργανωμένα σύνολα, κοινωνικοί εταίροι, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και διακεκριμένες προσωπικότητες σε επί μέρους γνωστικά αντικείμενα.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω Ημερίδες κατά τις ώρες 0900-1300 στο Ίδρυμα Λυσσαρίδη:

  1. Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου Ημερίδα με θέμα την «Οικονομία». Την ημερίδα συντονίζει ο Λευτέρης Ανδρέου Α΄ Αντιπρόεδρος Κ.Σ.ΕΔΕΚ. Στην ημερίδα θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Ηροδότου, Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας.
  2. Τρίτη 3 Δεκεμβρίου Ημερίδα με θέμα «Παιδεία / Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση». Την ημερίδα συντονίζει η Μαρία Βασιλειάδου Αν. Πρόεδρος Κ.Σ.ΕΔΕΚ. Στην ημερίδα θα μιλήσει ο Κώστας Χαμπιαούρης Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
  3. Τέταρτη 4 Δεκέμβριου Ημερίδα με θέμα «Επιδόματα, μισθοί, συντάξεις, ταμεία προνοίας, Εκσυγχρονισμός κοινωνικών υπηρεσιών και βία ενάντια στις γυναίκες». Την ημερίδα συντονίζει η Ρούλα Μαυρονικόλα Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης και Θεματικής Κοινωνικής Πρόνοιας και Εργασίας Κ.Σ. ΕΔΕΚ. Στην ημερίδα θα μιλήσει η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου.
  4. Πέμπτή 5 Δεκεμβρίου Ημερίδα με θέμα «Υγεία / ΓεΣΥ». Την ημερίδα συντονίζει ο Δρ Μαρίνος Θεοδώρου, Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Υγείας Κ.Σ.ΕΔΕΚ. Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ασθενών, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του ΠΙΣ, του ΟΚΥΠΥ, του ΟΑΥ, της ΠΑΣΥΔΥ κ.ά.
  5. Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου Ημερίδα με θέμα «Συγκοινωνίες-Κυκλοφοριακό,  Τουρισμός». Το μέρος της ημερίδας που αφορά στις συγκοινωνίες και το κυκλοφοριακό θα το συντονίσει ο Ηλίας Μυριάνθους Βουλευτής Κ.Σ.ΕΔΕΚ ενώ το κομμάτι του τουρισμού θα το συντονίσει ο Σοφοκλής Σοφοκλέους π. Υπουργός και νυν Δήμαρχος Λευκάρων. Την ημερίδα θα χαιρετίσει η Βασιλική Αναστασιάδου Υπουργός Μεταφορών.

Οι ημερίδες είναι ανοικτές στο κοινό και στα ΜΜΕ. Σημειώνεται πως το αναλυτικό πρόγραμμα των ημερίδων έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΕΔΕΚ.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 27 Νοεμβρίου 2019

You may also like