ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου για συμμετοχή Κ.Σ. ΕΔΕΚ στο Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα PES και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας SPD στο Βερολίνο

Στις 5 του Δεκέμβρη 2019 η Αν. Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα PES και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας SPD στο Βερολίνο.

Το συνέδριο προλόγισαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, ο Πρόεδρος του PES, Sergei Stanishev και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Rolf Mutzenich.

Οι κύριοι ομιλητές του Συνεδρίου ανέπτυξαν θέματα που είχαν κύριο άξονα προβληματισμού και συζήτησης την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη και την ευρύτερη συνεργασία των σοσιαλιστικών κομμάτων σε διεθνές επίπεδο, με στόχο τις συγκλίσεις για ένα προοδευτικό στίγμα στο πλαίσιο δημιουργίας πολιτικής και στη συνομολόγηση πολιτικής ατζέντας.

Σημαντική κρίνεται η συμμετοχή εκπροσώπων σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων από όλον τον κόσμο.

Ειδική μνεία για τις παρεμβάσεις του Paul Mashatile, εκπροσώπου του ANC της Νότιας Αφρικής και του Teo Nie Ching από τη Μαλαισία.

You may also like