ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρειάζονται άμεσα δραστικές λύσεις για επίλυση των προβλημάτων του ΓεΣΥ

Οι μαζικές παραιτήσεις από τα δημόσια νοσηλευτήρια και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες της ΕΔΕΚ για το πόσο αναγκαία ήταν πριν από την εφαρμογή του ΓεΣΥ η αναδιοργάνωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και η αυτονόμηση ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ΓεΣΥ με επάρκεια.

Δυστυχώς, τόσο του Υπουργείο Υγείας όσο και ο ΟΚΥπΥ από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι και τον Ιούνιο του 2019 που ξεκίνησε η εφαρμογή του ΓεΣΥ, ουδέν έπραξαν προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, αποδυνάμωσαν ακόμα περισσότερο τον δημόσιο τομέα μέσα από τις πρακτικές τις οποίες εφάρμοσαν.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓεΣΥ και τα οποία ήταν προβλέψιμα, δεν επιλύονται ούτε με ευχολόγια ούτε και με αναμονή. Χρειάζονται άμεσα δραστικές λύσεις.

Η επιτυχία του ΓεΣΥ και η δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών δεν προκύπτει μόνο από τον αριθμό των γιατρών που θα ενταχθούν αλλά από την, επιβεβλημένη, αναδιοργάνωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη συμμετοχή των ειδικών γιατρών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 8 Οκτωβρίου 2019

You may also like

ΓΕΣΥ

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

ΓΕΣΥ

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ