Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις του Υπουργικού για παροχή κινήτρων για φωτοβολταϊκά και για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία

Με αφορμή τα στοιχεία που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) η οποία κατατάσσει την Κύπρο στην 7η πιο ακριβή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνουμε πως είναι επιτακτική ανάγκη η προώθηση σχεδίων για αύξηση της συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην κλιματική αλλαγή αλλά ταυτόχρονα θα εξοικονομηθούν χρήματα από τα εκατομμύρια που δαπανώνται για την αγορά θερμοκηπιακών ρύπων.

Θυμίζουμε πως το Κ.Σ. ΕΔΕΚ ήταν το μόνο κόμμα που τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ζητήσει τα 45 περίπου εκατομμύρια να πάνε σε στοχευμένα κοινωνικά μέτρα όπως η κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων για παραχώρηση δωρεάν ρεύματος σε μόνιμους κατοίκους των ορεινών περιοχών. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιζόταν η δωρεάν ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες οικιστικές μονάδες.

Τέλος, χαιρετίζουμε τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για παροχή κινήτρων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, σημείων φόρτισης και έξυπνων μετρητών στις οικίες, για φόρτιση ηλεκτρικών ή υβριδικών αυτοκινήτων καθώς και την απόφαση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία. Θυμίζουμε πως η πρόταση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία κατατέθηκε από πλευράς ΕΔΕΚ επανειλημμένα τόσο στον αρμόδιο Υπουργό όσο και στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ καθώς θα συμβάλει στην μείωση θερμοκηπιακών ρύπων, στην εξοικονόμηση κόστους και στην βελτίωση της κλιματικής αλλαγής. Την ίδια στιγμή συμβάλλει στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών θέρμανσης και κλιματισμού στις σχολικές μονάδες για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 27 Νοεμβρίου 2019

You may also like