ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυστηρότερες διαδικασίες ελέγχου για τις μεταναστευτικές ροές και του παράνομου εμπορίου διά μέσου των κατεχομένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Άμεση εφαρμογή των αυστηρότερων διαδικασιών ελέγχου για τις μεταναστευτικές ροές και του παράνομου εμπορίου διά μέσου των κατεχομένων

Η εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών για συζήτηση εφαρμογής αυστηρότερων διαδικασιών ελέγχου τόσο των μεταναστευτικών ροών δια μέσου των κατεχομένων όσο και του «παράνομου» εμπορίου το οποίο δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος ελληνοκυπρίων παραγωγών, και όχι μόνο, είναι ενέργεια προς την ορθή κατεύθυνση.

Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί μέρος πακέτου προτάσεων τις οποίες εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια η ΕΔΕΚ κατέθεσε στην κυβέρνηση με κύριο στόχο τον έλεγχο τόσο των μεταναστευτικών ροών όσο και του παράνομου εμπορίου με τα κατεχόμενα.

Ελπίζουμε ότι τόσο η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου όσο και η εφαρμογή των αυστηρότερων ελέγχων θα υλοποιηθεί άμεσα. Καλούμε την κυβέρνηση να εξετάσει και να υιοθετήσει και τις υπόλοιπες προτάσεις που ως ΕΔΕΚ έχουμε καταθέσει και οι οποίες σχετίζονται με θέματα που άπτονται ενεργειών και δραστηριοτήτων του κατοχικού καθεστώτος.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 18 Νοεμβρίου 2019

You may also like