ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αθήνα και Λευκωσία πρέπει να επιμείνουν και να εξαντλήσουν όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα προς αποτελεσματική αντιμετώπιση της τουρκικής συμπεριφοράς

Δείτε τη δήλωση εδώ:

Χαιρετίζουμε τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων τα οποία κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση. Αναμένουμε ότι η ΕΕ θα προχωρήσει στη λήψη πρακτικών μέτρων τα οποία θα υποβάλει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ώστε οι προκλητικά παράνομες και καταδικαστέες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας να τύχουν επαρκούς πολιτικής αντιμετώπισης.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ ήδη από τον Οκτώβριο του 2017 είχαμε προβλέψει τις τουρκικές ενέργειες και καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αποτροπή τους και για λήψη αντίμετρων, τα πλείστα από τα οποία δεν εισακούστηκαν.

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που διάφορες χώρες προκαλούν στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και μέτρων. Παρόλα αυτά, Αθήνα και Λευκωσία πρέπει να επιμείνουν και να εξαντλήσουν όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα προς αποτελεσματική αντιμετώπιση  της τουρκικής συμπεριφοράς.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 19 Ιουνίου 2019

You may also like