ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

Αντιπροσωπεία του Κ. Σ. ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος στην οποία συμμετείχαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος, ο Οργανωτικός Γραμματέας, ο Διευθυντής του κόμματος και στελέχη της Επαρχιακής Οργάνωσης Αμμοχώστου, περιόδευσαν χθες στο εμπορικό κέντρο της Αγίας Νάπας όπου συνάντησαν καταστηματάρχες και άλλους επαγγελματίες της περιοχής.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος  οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας και Σωτήρας καθώς και εκπρόσωποι των επαγγελματικών οργανώσεων της περιοχής.

Κατά τη σύσκεψη καταγράφηκαν οι πιο κάτω κοινές διαπιστώσεις:

1. Τα εισοδήματα των επαγγελματιών της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου έχουν παρουσιάσει σημαντική μείωση λόγω του «φθηνού τουρισμού».
  2. Τα επίπεδα ηχορύπανσης στην περιοχή είναι αυξημένα και αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και στην προσέλκυση «υψηλής ποιότητας τουρισμού».
  3. Το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας αύξησε περαιτέρω τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επαγγελματιών και των αγροτών της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και εκείνων της κατεχόμενης Αμμοχώστου λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας και των φθηνών καυσίμων.

Από την πλευρά του Προέδρου και της αντιπροσωπείας της ΕΔΕΚ δόθηκαν συγκεκριμένες υποσχέσεις για στήριξη των δίκαιων αιτημάτων που έχουν κατατεθεί.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 21 Ιουνίου 2019