ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στη σημερινή δικοινοτική συνάντηση που διοργανώνει η Σλοβακική Πρεσβεία στο Λήδρα Πάλλας συζητήθηκε το θέμα: «Ενιαίος Εκλογικός κατάλογος. Ένα κράτος. Ένας λαός. Ένα εκλογικό σώμα».

Το Κ.Σ.ΕΔΕΚ φιλοξένησε τη σημερινή συζήτηση. Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, ανέπτυξε το θέμα και ακολούθησε συζήτηση. Όλοι οι εκπρόσωποι κομμάτων που παρευρέθηκαν εξέφρασαν την κοινή πεποίθηση ότι ο αγώνας για λύση του Κυπριακού είναι κοινός και ο Κυπριακός λαός βρίσκεται στις επάλξεις για ένα καλύτερο και ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά μας.

Για την ΕΔΕΚ ο ενιαίος εκλογικός κατάλογος μπορεί να αξιοποιηθεί για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου σε μία μελλοντική λύση του Κυπριακού. Όταν ο υποψήφιος Πρόεδρος ενός συνδυασμού θα είναι Ελληνοκύπριος ο Αντιπρόεδρος να είναι Τουρκοκύπριος και το αντίστροφο. Το σύστημα αυτό θα ενισχύει τη συνεργασία, δεν θα απαιτείται η θετική ψήφος στη λήψη των αποφάσεων, δεν θα οδηγεί σε αδιέξοδα και δεν θα χρειάζονται οι επικίνδυνοι για τη δημοκρατία «μηχανισμοί επίλυσης αδιεξόδων»

Στη συνάντηση τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή προς τιμή του εκλιπόντος τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 26 Ιουνίου 2019

You may also like