ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανάγκη άμεσης διόρθωσης των προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια και σωστής εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας

Με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο νοσοκομείο Πάφου είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε πως ενώ έχουν παρέλθει 14 μήνες από το διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου των Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την αυτονόμηση των νοσοκομείων και παράλληλα με την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο δημόσιος τομέας αλλά αντίθετα έχουν επιβαρυνθεί.

Τέτοια προβλήματα είναι, ανάμεσα σε άλλα, η υποστελέχωση, οι ελλείψεις σε εξοπλισμό, σε αναλώσιμα και σε φάρμακα. Αυτά τα προβλήματα δυστυχώς δεν παρουσιάζονται μόνο στο νοσοκομείο Πάφου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο δημόσιος τομέας να μην μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στην αποστολή του και να προσφέρει ποιοτική περίθαλψη στους πολίτες.

Από πλευράς ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να υποδεικνύουμε τις όποιες στρεβλώσεις και προβλήματα υπάρχουν με απώτερο στόχο αυτά να διορθωθούν άμεσα και να οδηγηθούμε χωρίς καθυστερήσεις στη σωστή εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 13 Μαρτίου 2019

You may also like