ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αν δε μπορείς την ελευθέρια να μην τη  διεκδικείς, κανένας δε θα έρθει να σου τη δώσει

Χαιρετισμός του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η ΕΔΕΚ με το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν “Θεόφιλος” με θέμα «Η Εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και το μέλλον του Κουρδικού ζητήματος»:

«Βλέπω πολύ αγαπημένα πρόσωπα απόψε με προεξέχουσα προσωπικότητα τον Τσερκέζ Κορκμάζ, ο άνθρωπος που έδωσε μάχη, ο άνθρωπος που πραγματικά όσοι είχαμε την τύχη να τον παρακολουθήσουμε όσο δικαζόταν καταλάβαμε για ποιο λόγο οι Κούρδοι θα κερδίσουν και θα ιδρύσουν το κράτος τους για το οποίο αγωνίζονται εδώ και 4 000 χρόνια.

Παρά τις προδοσίες, τις απογοητεύσεις, τα χημικά που τους βομβαρδίζουν από το 80΄με τον Σατάν Χουσεΐν, παρά τις σφαγές που υπόκεινται στην Τουρκία αλλά και στο Ιράν, παρά το ότι χρησιμοποιούνται σαν πιόνια από τους Αμερικανούς και τους Ρώσσους, οι Κούρδοι θα κερδίσουν γιατί έχουν πείσμα, φιλοπατρία και τσαγανό κι εκεί που δεν έχουν πατρίδα θα αποκτήσουν επίσημα.

Να τα βλέπουμε εμείς αυτά που έχουμε πατρίδα, έχουμε κράτος και θέλουμε να το διαλύσουμε για να το ξανακάνουμε ενώνοντας το με το κατεχόμενο μέρος. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνουμε από τους Κούρδους. Τους αγαπούμε, τους ζηλεύουμε, τους συμπαραστεκόμαστε. Να ξέρετε ότι έχετε φίλους, αφού οι Καρδούχοι και οι Έλληνες ήταν φίλοι λαοί 2000 χρόνια π.Χ και αυτή η φιλία συνεχίζει. Άλλοι ήρθαν και μας βρήκαν στις περιοχές μας. Εμείς είμαστε εδώ γράφουμε ιστορία, γράψαμε ιστορία και μαζί θα προχωρήσουμε. Με μια παράκληση μόνο να μην  απογοητευόμαστε. Δεν είναι μάθημα που πρέπει να πάρουμε για την κακομεταχείριση που υπέστησαν οι Κούρδοι. Είδαμε τι έπαθαν οι Κούρδοι, φανταστείτε τι μπορούμε να πάθουμε εμείς αν αφήσουμε την τύχη μας στους Αμερικάνους που θα έρθουν να πολεμήσουν για εμάς ή το «ξανθό γένος» που θα πολεμήσει για μας, στους Ευρωπαίους που θα έρθουν να πολεμήσουν για μας. Το μήνυμα είναι ένα: αν δε μπορείς την ελευθέρια να μην τη  διεκδικείς, κανένας δε θα έρθει να σου τη δώσει». 

You may also like