ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“2019 PES Election Congress Madrid” Γραπτή δήλωση Αναπλ. Προέδρου ΕΔΕΚ, Μαρίας Βασιλειάδου

Βρισκόμαστε ως Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές μπροστά στη μεγάλη πρόκληση των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019. Όλοι μαζί μπορούμε ενωμένοι να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας για διεκδίκηση των αξιών που αποτελούν τον πυρήνα της σοσιαλιστικής μας ιδεολογίας, να αγωνιστούμε για μια ελεύθερη, δίκαιη και Ευρώπη.

Στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις 22/23 του Φλεβάρη που διεξάγεται στη Μαδρίτη, θα συζητηθεί και θα εγκριθεί η τελική προεκλογική ατζέντα.

Αύριο, 22/2/19, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του Κοινού Εκλογικού Μανιφέστο για ένα «Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη» αρχικά από το σώμα των Αρχηγών των κομμάτων / μελών του ΕΣΚ και σε δεύτερη φάση από την ολομέλεια των εγγεγραμμένων μελών της αποστολής κάθε κόμματος.

Το κοινό εκλογικό μανιφέστο θα αποτελέσει την πυξίδα για τη προεκλογική εκστρατεία των σοσιαλιστικών κομμάτων κάθε χώρας- μέλους της ΕΕ.

Το κοινό μήνυμα προς όλους τους σοσιαλιστές της ΕΕ, από τα απλά μέλη μέχρι τις ηγεσίες , είναι ότι έφτασε η ώρα όπου θα πρέπει επιτέλους να τραβήξουμε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων και όλων των άλλων.

Μέσα από την ομοψυχία και την ενότητα – και σε τοπικό επίπεδο και αναμεταξύ της ευρύτερης σοσιαλιστικής οικογένειας, μπορούμε να αναδείξουμε το ανθρώπινο και κοινωνικό μας πρόσωπο, σε αντίθεση με τους συντηρητικούς και τους καταστροφικούς εθνικιστές.

Σήμερα είναι η ευκαιρία μας για να αγγίξουμε τη ψυχή, τη καρδιά, την αλήθεια του κάθε συμπολίτη μας και να τον πείσουμε ότι μπορούμε να είμαστε εμείς η αλλαγή για μια άλλη Ευρώπη, πιο ανθρωποκεντρική.

Γιατί εμείς οι Σοσιαλιστές αναγνωρίζουμε ότι είναι δική μας η ιστορική ευθύνη να αποκαταστήσουμε τη πίστη των απλών πολιτών στις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες χαράζεται η ΕΕ, τις αρχές της ελευθερίας, της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της ευημερίας και της προοπτικής.

Η ΕΔΕΚ, το σοσιαλιστικό κόμμα της Κύπρου, ως ενεργό μέλος του ΕΣΚ , δηλώνουμε ευθαρσώς τη παρουσία μας και την ενεργό συμμετοχή μας σε αυτό τον αγώνα για επαναπροσανατολισμό της ΕΕ στον αστερισμό της ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Διεκδικούμε με αξιώσεις μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια φωνή δυνατή για τη Κύπρο μέσα στη δεύτερη μεγαλύτερη Κοινοβουλευτική ομάδα, αυτή των Σοσιαλδημοκρατών.

You may also like