ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στόχος της ΕΔΕΚ η περαιτέρω ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ώστε να επιτευχθούν συνθήκες κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ανάπτυξης

ΕΔΕΚ

Είναι παραδεκτό πως παρά τη βελτίωση στους δείκτες της οικονομίας ο κρατικός προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει μέτρα ποιοτικού αναπτυξιακού χαρακτήρα. Η έμφαση δίνεται και πάλι μόνο σε τομείς που επηρεάζονται από ασταθείς και μη προβλέψιμους εξωγενείς παράγοντες (π.χ. κατασκευαστική βιομηχανία, παραδοσιακός τουρισμός) και όχι σε ανάπτυξη νέων τομέων που αξιοποιούν την τεχνολογία, την καινοτομία και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Για ακόμα μια χρονιά η κυβέρνηση έφερε μπροστά μας έναν προϋπολογισμό στον οποίο οι αναπτυξιακές δαπάνες περιορίζονται στο 5% ενώ απουσιάζει ο ορθολογικός σχεδιασμός ο οποίος να εμπνέει οικονομική ασφάλεια, σταθερή, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Ως σοσιαλιστικό κόμμα αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή μίας οικονομικής πολιτικής η οποία να στηρίζεται:

  1. Σε περαιτέρω ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ώστε να επιτευχθούν συνθήκες κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ανάπτυξης.
  2. Σε αναπτυξιακή πολιτική που να στηρίζεται σε ποιοτικούς πυλώνες ανάπτυξης ώστε να δημιουργηθούν σταδιακά αλλά σταθερά συνθήκες αξιοποίησης και νέων τομέων της οικονομίας που θα προσδώσουν μακροοικονομική σταθερότητα και όχι ευκαιριακή ανάπτυξη.

Θυμίζουμε πως από την πλευρά της ΕΔΕΚ ψηφίστηκαν οι προϋπολογισμοί του Υπουργείου Άμυνας που αφορούν και την αμυντική θωράκιση της χώρας μας, και ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 17 Δεκεμβρίου 2018

 

You may also like