ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ψηφίζεις Μαλά; Εκλέγεις Αναστασιάδη!

Δεν έχω κάτι προσωπικό με το Σταύρο Μαλά. Αντιθέτως, μου είναι και σχετικά συμπαθής. Οι διαφορές μου με τον “ανεξάρτητο” υποψήφιο του ΑΚΕΛ είναι προφανώς πολιτικές. Έχουν να κάνουν τόσο με την παντελώς διαφορετική προσέγγισή του στο κυπριακό, αλλά και με τη συμμετοχή του στην καταστροφική διακυβέρνηση Χριστόφια, στην οποία αποφάσισε ο ίδιος προσωπικά να υπουργοποιηθεί τον Αύγουστο του 2011 (μετά το Μαρί δηλαδή!). Όταν όλοι πυροβολούσαν το συγκεκριμένο Πρόεδρο για τους ολέθριους χειρισμούς του, ο κ. Μαλάς ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ να τον στηρίξει!!

Ο ουρανοκατέβατος λοιπόν κ. Μαλάς κατέβηκε ως λύση ανάγκης για το ΑΚΕΛ το 2013, εφόσον τα συλλογικά όργανα του κόμματος αποφάσισαν ότι ο τότε απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας, δεν θα έπρεπε επουδενί να επαναδιεκδικήσει (προφανώς φοβούμενοι την αναμενόμενη πανωλεθρία). Ο κ. Μαλάς δοκιμάστηκε το 2013 και έχασε. Και όχι απλώς έχασε, αλλά κατόρθωσε στο Β’ Γύρο να παρουσιάσει το Ν. Αναστασιάδη ως το μεγάλο θριαμβευτή που έλαβε το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία μετά το Μακάριο (57,5%)!

Ως ουρανοκατέβατος ξανακατεβαίνει και σ’ αυτές τις εκλογές και πάλι ως λύση ανάγκης, μετά που το ΑΚΕΛ προέβη σε μια σειρά από παλινωδίες μέχρις ότου καταλήξει στο γνωστό φιάσκο με το Μάικ Σπανό και τελικά κάτω από το βάρος της κατακραυγής ανέκρουσε πρύμναν. Επί της ουσίας, στους 5-6 περίπου μήνες που είναι τώρα υποψήφιος, δεν κατέθεσε οποιαδήποτε αξιόλογη πρόταση που να έχει αφήσει το στίγμα της στην προεκλογική περίοδο, πέραν από γενικολογίες και αοριστίες.

Μοναδικός στόχος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και του κ. Μαλά και σε αυτές τις εκλογές είναι απλά να κατορθώσουν να περάσουν τον υποψήφιό τους στο Β’ Γύρο και να γλυτώσουν από τα αναμενόμενα μουρμουρητά και παρατράγουδα. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν στοχεύει στο να εκλέξει Πρόεδρο, αν την ενδιέφερε πραγματικά θα μπορούσε να κάνει άλλες επιλογές. Αυτή είναι και η βασική διαφορά της υποψηφιότητας Σ. Μαλά από αυτήν του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Ο Ν. Παπαδόπουλος δεν κατέρχεται ως υποψήφιος απλά για να περάσει στο Β’ Γύρο ή απλά για να καταγράψει ένα αξιοπρεπές ποσοστό. Κατέρχεται στις εκλογές ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ και να στείλει το Νίκο Αναστασιάδη σπίτι του! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αυτό καταγράφεται σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και σε αυτές που διενήργησαν ΜΜΕ που διάκεινται εχθρικά προς το Νικόλα: ότι δηλαδή στο Β’ Γύρο ο μόνος που μπορεί να κοντράρει στα ίσα το Νίκο Αναστασιάδη είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Όσο συμπαθητικός σαν άνθρωπος, όσο αξιόλογος σαν επιστήμονας κι αν είναι ο κ. Μαλάς, καλώς ή κακώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κερδίσει τον Ν. Αναστασιάδη. Ακόμη και αν περάσει στο Β’ Γύρο, θα δούμε ακριβώς το ίδιο έργο με αυτό του 2013 σε επανάληψη! Συνεπώς, αγαπητέ συμπολίτη που αναγνωρίζεις ότι ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να φύγει από την εξουσία για μία ατέλειωτη σειρά από λόγους, στον Α’ Γύρο μόνο μία μπορεί να είναι η επιλογή σου: Νικόλας Παπαδόπουλος. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, απλά ρίχνει νερό στο μύλο του Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ!