ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς νομιμοποιείται ο Sir David Nickolson να είναι εκ των ομιλητών της εκδήλωσης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών όταν δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της νομιμότητας της παρουσίας του στο Δ.Σ. ΟΚΥπΥ;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΥΠΥ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΝΙΚΟΛΣΟΝ

Με αφορμή την αυριανή επέτειο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιωμάτων των Ασθενών διοργανώνεται σήμερα σχετική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο με ομιλητές, ανάμεσα σε άλλους, τον Sir David Nickolson. Θυμίζουμε πως ο τελευταίος είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Ως ΕΔΕΚ, επανειλημμένα τονίσαμε ότι θεωρούμε το διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας άκυρο καθώς υπήρξε πλήρης παραβίαση των προνοιών της νομοθεσίας, ιδιαίτερα ως προς την δήλωση  που όφειλαν να κάνουν κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους για τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν ώστε να εξεταστεί εάν υπάρχει ή όχι σύγκρουση συμφερόντων.

Παρά το γεγονός ότι επιχειρήθηκε  τον περασμένο μήνα να δοθεί νομική κάλυψη μέσω της τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας, αυτή δεν κατέστη εφικτή λόγω της κατάθεσης σχετικής τροπολογίας που υπερψηφίστηκε από τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Σήμερα, με επιστολή του  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε τον σχετικό νόμο όπως αυτός διαμορφώθηκε από την Ολομέλεια.

Διερωτόμαστε, λοιπόν, πώς νομιμοποιείται ο κ. Nickolson να είναι εκ των ομιλητών της σημερινής εκδήλωσης όταν μάλιστα δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της νομιμότητας της παρουσίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο ένεκα της σύγκρουσης συμφέροντος την οποία ο ίδιος, εκπρόθεσμα, δήλωσε πως έχει με την εταιρεία KPMG.

Σε κάθε περίπτωση, με αφορμή την αυριανή επέτειο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιωμάτων των Ασθενών, από την πλευρά της ΕΔΕΚ δηλώνουμε πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας να έχουν άμεση και υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον δημόσιο τομέα υγείας μέσα από τη σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ. Την ίδια στιγμή θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να εξευρεθούν σωστές και αποτελεσματικές λύσεις ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία η οποία υφίστανται τόσο από τις λίστες αναμονής όσο και από την απουσία περιφερειακών ογκολογικών κέντρων που να καλύπτουν ολόκληρη την επικράτεια.

 

Λευκωσία, 17 Απριλίου 2018

 

You may also like