ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι θέσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας επιβάλλεται να αξιοποιηθούν με στόχο τη μετακίνηση τόσο της διαδικασίας όσο και του πλαισίου συζήτησης προς μια πιο θετική, ορθή και, κατά το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, συμβατή και αποδεκτή βάση

Προκόπης Παυλόπουλος

Χαιρετίζουμε τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου καθώς αυτές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκτιμούμε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση οφείλει να τις λάβει σοβαρά υπόψη και να τις αξιοποιήσει με κύριο στόχο τη βελτίωση  των προτάσεων και θέσεων της δικής μας πλευράς οι οποίες θα κατατεθούν με την ευκαιρία της προσπάθειας που καταβάλλεται για επανέναρξη της διαδικασίας  των διαπραγματεύσεων.

Θυμίζουμε πως οι θέσεις που πρόταξε ο κ. Παυλόπουλος και ειδικά το θέμα της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων πριν από την εφαρμογή της συμφωνίας κατά το προηγούμενο της ενοποίησης της Γερμανίας, δεν περιλαμβάνονται στο πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα.

Είναι γι’ αυτό ακριβώς το λόγο που χρειάζεται οι θέσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας να αξιοποιηθούν με στόχο τη μετακίνηση τόσο της διαδικασίας όσο και του πλαισίου συζήτησης προς μια πιο θετική και, κατά το ευρωπαϊκό κεκτημένο και διεθνές δίκαιο, συμβατή και αποδεκτή βάση.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 19 Νοεμβρίου 2018

You may also like