ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο τουρκικός στρατός που επιτέθηκε στη Συρία και οι έποικοι που βιαιοπράγησαν ενάντια στην «Αφρίκα» είναι οι ίδιοι που οι κ. Αναστασιάδης και Μαλάς επιθυμούν να παραμείνουν μετά τη λύση

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ ΕΔΕΚ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ, Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε μια γειτονική χώρα όπως η Συρία θυμίζει για μία ακόμα φορά ποια είναι η κατοχική δύναμη από την οποία κάποιοι περιμένουν να επιδείξει καλή θέληση στην επίλυση του Κυπριακού.

Τα τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974 και εξακολουθούν να κατέχουν το 37% του νησιού είναι τα ίδια τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν και στη Συρία. Είναι αυτά τα τουρκικά στρατεύματα που οι κ. Αναστασιάδης και Μαλάς  και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ επιθυμούν να παραμείνουν ως άγημα μετά τη λύση για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ρωτάμε το αυτονόητο:

Πώς είναι δυνατό να υπάρχουν Κύπριοι πολιτικοί που να  εμπιστεύονται την Τουρκία, να της δίνουν τη δυνατότητα παραμονής στρατευμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία και ταυτόχρονα να αποδέχονται την εκ περιτροπής προεδρία με Τουρκοκύπριο ή έποικο πρόεδρο και μονιμοποίηση πέραν των 130 χιλιάδων Τούρκων εποίκων, μέρος των οποίων βιαιοπράγησαν ενάντια στην Αφρίκα και επιτέθηκαν εναντίον του Σενέρ Λεβέντ;

Επαναλαμβάνουμε τη συμπαράστασή μας τόσο στον Σενέρ Λεβέντ όσο και προς τους Τουρκοκύπριους που αγωνίζονται ενάντια στον εποικισμό και την κατοχή για δημοκρατική λύση με κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων ανεξάρτητα εθνοτικής ή θρησκευτικής προέλευσης.

Θυμίζουμε πως διά μέσου του Ευρωβουλευτή μας ζητήσαμε από την Ε.Ε. να λάβει πρόσθετα μέτρα και να ασκήσει πιέσεις προς την Τουρκία για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετα τις επανειλημμένες διαπιστώσεις μας για σοβαρή οπισθοδρόμηση στον τομέα της ελευθερίας της έκφρασης και ελευθερίας του Τύπου.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 23 Ιανουαρίου 2018

 

You may also like