ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠτΔ να μην λάβει μέρος είτε σε δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα είτε σε επανέναρξη συνομιλιών αν δεν αρθούν οι προκλητικές ενέργειες

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Με αφορμή και την επίσκεψη του Βοηθού Γενικού Γραμματέα και τις διεργασίες που εξελίσσονται, άλλες στο προσκήνιο και άλλες στο παρασκήνιο, θα θέλαμε κατά εμφαντικό τρόπο να τονίσουμε πως θα ήταν λάθος, κάτω από τις σημερινές συνθήκες με την προκλητική συμπεριφορά των εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπαναχωρήσει και να λάβει μέρος είτε σε δήθεν δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα είτε σε επανέναρξη των συνομιλιών. Αυτές οι κινήσεις δεν πρέπει να γίνουν προτού αρθούν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και αν δεν τερματιστούν οι απαράδεκτες δηλώσεις εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας.

Με βάση την αποκτηθείσα εμπειρία και την αποτυχημένη έκβαση της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, ο Πρόεδρος πρέπει να επιμείνει στη θέση που παρουσίασε στη Βουλή στις 28 Φεβρουαρίου:

  • ότι πέρα από την όποια καλή προετοιμασία θα πρέπει να επιμείνει στην ανάγκη σύγκλησης Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό με την παρουσία των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, της Ε.Ε., των εγγυητριών δυνάμεων και την Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Σε αυτή τη Διεθνή Διάσκεψη να συζητηθεί και να ληφθούν αποφάσεις επί της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού που είναι και η ουσία κυπριακού προβλήματος.

Η ΕΔΕΚ δηλώνει έτοιμη να συνδράμει της προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της ενέργειας.

 

Λευκωσία, 3 Μαρτίου 2018

You may also like