ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Να επανεξεταστεί η κατάργηση του υποκαταστήματος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στα Λύμπια στη βάση ανθρωπιστικών κριτηρίων

ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΛΥΜΠΙΩΝ

Κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, με αντιπροσωπεία των κατοίκων Λυμπιών με επικεφαλής τον Κοινοτάρχη, ενημερώθηκε για τις δικαιολογημένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι λόγω της κατάργησης του υποκαταστήματος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (νυν Ελληνικής) το οποίο ήταν και το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα στην κοινότητα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και ειδικότερα των ηλικιωμένων και κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να στείλει επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών (με κοινοποίηση προς την Ελληνική και Κεντρική Τράπεζα), ζητώντας την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού ώστε να επανεξεταστεί το ζήτημα στη βάση ανθρωπιστικών κριτηρίων, καθώς η μετάβαση των ηλικιωμένων και κοινωνικά ευπαθών ομάδων στα γειτονικά χωριά είναι δύσκολη. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να εξεταστεί η απόσταση των Λυμπιών από την πλησιέστερη κοινότητα στην οποία λειτουργεί το τραπεζικό υποκατάστημα καθώς και την αδυναμία σωστής και άμεσης εξυπηρέτησης των κατοίκων λόγω της συμφόρησης που δημιουργείται στα γειτονικά υποκαταστήματα στα οποία αναγκαστικά, πλέον, μεταβαίνουν για να εξυπηρετούνται.

Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αναστολή της κατάργησης των υποκαταστημάτων, η ΕΔΕΚ προτείνει να ληφθεί πρόνοια λειτουργίας των υποκαταστημάτων αν όχι σε πλήρες ωράριο, τουλάχιστον ορισμένες μέρες τη βδομάδα.

Θυμίζουμε πως στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η ΕΔΕΚ  για το εν λόγω ζήτημα, το πιο πάνω θέμα έχει εγγραφεί προς συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ώστε να δοθούν απαντήσεις για τις ενέργειες που προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιοι προς επίλυση του προβλήματος.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 24 Σεπτεμβρίου 2018

You may also like