ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μήνυμα της ΕΔΕΚ για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου επαναφέρει στη μνήμη μας όλους εκείνους τους Ελλαδίτες και Κύπριους που αψήφησαν την στρατιωτική και αριθμητική υπεροχή των φασιστικών δυνάμεων και με τον αγώνα και τη θυσία τους στους Άγιους Σαράντα, στην Πίνδο και στην Κρήτη συνέχισαν μια μακρά ιστορική παράδοση αξιοπρέπειας και αντίστασης.

Το έπος του 1940 θυμίζει σε όλους πως μόνο μέσα από την αντίσταση και τον αγώνα μπορείς να κερδίσεις την ελευθερία, παρά την προσπάθεια των ισχυρών να επιβάλουν τις αντιδημοκρατικές και φασιστικές τους θέσεις.

Εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες η Τουρκία κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας ενώ οι τουρκικές προκλητικές δηλώσεις και πειρατικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ενώπιον αυτών των δεδομένων έχουμε χρέος, εμπνεόμενοι από το πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου, να προβάλουμε αντίσταση στον τουρκικό επεκτατισμό, να αγωνιστούμε για τησυνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Αυτή θα είναι και η πιο έμπρακτη απότιση φόρου τιμής σε όλους αγωνίστηκαν υπέρ της ελευθερίας και κατά του φασισμού.

Τιμή και δόξα στο μεγαλείο της αντίστασης του Ελληνικού λαού στις 28 Οκτωβρίου 1940.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 27 Οκτωβρίου 2018

You may also like