ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μήνυμα Μ. Σιζόπουλου για τις Προεδρικές Εκλογές

 

Εισήλθαμε στην τελευταία βδομάδα των Προεδρικών εκλογών. Μιας ιδιαίτερα κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί η πορεία της πατρίδας- μας για 3 σημαντικά θέματα που απασχολούν την Κυπριακή κοινωνία.

Πρώτο

Αφορά την πορεία για τη διαδικασία του εθνικού- μας προβλήματος.

Θα συνεχίσει η ίδια αποτυχημένη τακτική που εισηγούνται οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μαλάς που κατέληξε στην αποτυχημένη 5μερή διάσκεψη του Κρανς Μοντάνα όπου ουσιαστικά η Τουρκία πιστώθηκε με εποικοδομητικό ρόλο και επιρρίφθηκε κατά 50% η ευθύνη για την αποτυχία στην πλευρά- μας;

ή

Θα στηρίξουμε τη νέα στρατηγική που υποστηρίζει ο Ν.Π και αποσκοπεί στην επαναφορά του κυπριακού ως προβλήματος εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και απόσυρσης των επικίνδυνων υποχωρήσεων που οδηγούν σε λύση τουρκικών προδιαγραφών.

Δεύτερο

Αφορά την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσουμε την επόμενη 5ετία.

Θα εμπιστευθούμε δύο υποψήφιους τους κ.κ. Αναστασιάδη και Μαλά οι οποίοι έχουν τεράστια ευθύνη για την πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση που έπληξε την πατρίδα μας;

Ο μεν πρώτος επέβαλε το επιλεκτικό κούρεμα και παραχώρησε τα υποκαταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα. Ο δε δεύτερος ήταν Υπουργός της Κυβέρνησης που με τις λανθασμένες αποφάσεις-της προκάλεσε την οικονομική κρίση.

Όμως και οι δύο στήριξαν την ίδια πρόταση για το κούρεμα, αυτή που η κυβέρνηση Δ. Χριστόφια ετοίμασε και ο Ν. Αναστασιάδης υλοποίησε.

ή

Θα στηρίξουμε το Ν. Παπαδόπουλο και τις προτάσεις- του για ενίσχυση της μεσαίας τάξης, αύξηση των κατώτατων συντάξεων και έναρξη ενός προγράμματος αποκατάστασης κουρεμένων καταθετών και κατόχων αξιογράφων.

Τρίτο

Έχει σχέση με τη Δημόσια υγεία και τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια νοσηλευτήρια. Η κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη παρά τις επικοινωνιακές θριαμβολογίες για την ψήφιση του επικαιροποιημένου νομοσχεδίου για το ΓΕΣΥ, για 5 χρόνια δεν προχώρησε σε ενέργειες ουσιαστικής αναβάθμισης των νοσοκομείων. Αντίθετα με την απραξία της συνέβαλε στη μαζική φυγή γιατρών, στην έλλειψη αναλωσίμων και φαρμάκων και στην υποβάθμιση της προσφερόμενης περίθαλψης.

Ο δε κ. Μαλάς διετέλεσε Υπουργός Υγείας μιας κυβέρνησης που είχε παγοποιήσει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν εάν και για τα θέματα υγείας θα εμπιστευθούν 2 υποψήφιους που συνέβαλαν στην υποβάθμιση- της.

ή

θα εμπιστευθούν τον Ν. Παπαδόπουλου και τις δυνάμεις που τον υποστηρίζουν, που έχουν αποδείξει ότι έχουν όραμα, θέσεις και πολιτική βούληση να προχωρήσουν άμεσα και με αποφασιστικότητα στην επίλυση των προβλημάτων και την αναβάθμιση της προσφερόμενης ιατρικής περίθαλψης στους πολίτες.

Οι πολίτες την Κυριακή έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν αλλά και τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε το παλιό που συσσώρευσε τεράστια προβλήματα, είτε το νέο και ελπιδοφόρο που εκφράζει ο Ν. Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις της ΑΛΛΑΓΗΣ.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 22 Ιανουαρίου, 2018