ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Κυπριακή Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα με ενέργειες που θα επιφέρουν πολιτικό και οικονομικό κόστος στην Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς

ΔΙΑΚΑΝΑΛΛΙΚΗ ΑΚΚΙΝΤΖΙ

Η συνέντευξη του εκπροσώπου του κατοχικού εκπροσώπου, κ. Ακιντζί, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις προκλητικά αναβαθμισμένες και απαράδεκτες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος. Για ακόμη μια φορά οι δημόσιες αυτές τοποθετήσεις θέτουν κατά τρόπο σαφή τις προτεραιότητες και τις επιλογές, τόσο της Τουρκίας όσο και του κατοχικού καθεστώτος, αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού αλλά και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της πατρίδας μας.

Δεν θα πρέπει πια να υπάρχουν ψευδαισθήσεις. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον ραγιαδισμό.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους με σωστούς σχεδιασμούς να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία αυτή την προκλητικότητα αλλά και την ίδια στιγμή με δράσεις, κυρίως στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες θα παρουσιάζουν αναβαθμισμένη κλιμάκωση, οι οποίες να επιφέρουν πολιτικό και οικονομικό κόστος τόσο στην Τουρκία όσο και στο κατοχικό καθεστώς.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα:

  • Να διεκδικήσει τον τερματισμό οποιασδήποτε χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το κατοχικό καθεστώς.
  • Να προχωρήσει αυστηρός έλεγχος της εφαρμογής του κανονισμού της Πράσινης Γραμμής για τον αποκλεισμό της παράνομης εισαγωγής προϊόντων στην Κυπριακή Δημοκρατία και της δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού προς τους Κύπριους αγρότες και εμπορευόμενους.
  • Άμεση ανάκληση των ταξιδιωτικών εγγράφων των αξιωματούχων του κατοχικού καθεστώτος.
  • Τέλος, να δοθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τρόπο σαφή το μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως παρούσα και όχι ως εκλιπούσα, δεν πρόκειται να επιτρέψει την οποιαδήποτε οικονομική και πολιτική αναβάθμιση των σχέσεων Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Λευκωσία, 2 Μαρτίου 2018

You may also like