ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να βρίσκεται υπεύθυνα δίπλα από το Υπουργείο Παιδείας με εποικοδομητικές προτάσεις

ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗΣ- ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά από τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μ. Σιζόπουλος, με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Χαμπιαούρης ευχήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος με την ΕΔΕΚ και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για τη στήριξη στα θέματα της παιδείας.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μ. Σιζόπουλος, δήλωσε:

«Και εγώ από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τους συνεργάτες του για αυτή την πρώτη συνάντηση που είχαμε. Η ΕΔΕΚ διαχρονικά είχε μια εποικοδομητική στάση, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση βρισκόταν στην εξουσία και ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα είχε το Υπουργείο Παιδείας. Γιατί ακριβώς θεωρούμε ότι τα θέματα της παιδείας πρέπει να αντιμετωπίζονται μακριά από ιδεολογικές ή κομματικές σκοπιμότητες.

Εμείς αυτή την υπεύθυνη πολιτική θα την συνεχίσουμε. Είμαστε στη διάθεση και του Υπουργού και των συνεργατών του για διάλογο για όλα τα ζητήματα και για στήριξη των εποικοδομητικών προτάσεων για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση την οποία θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική.

Όπως ήδη έχουμε πει στον Υπουργό θεωρούμε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πρέπει να ολοκληρωθεί κατά τρόπο συντεταγμένο, αρχίζοντας από την προδημοτική εκπαίδευση, λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικούς και άλλους παράγοντες οι οποίοι εμπλέκονται στη διαμόρφωση αυτής της πολιτικής για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με τρόπο αποτελεσματικό.

Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ ακόμα μια φορά στον Υπουργό καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει και να τον διαβεβαιώσω ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να βρίσκεται υπεύθυνα δίπλα από το Υπουργείο με εποικοδομητικές προτάσεις. Αλλά ακόμα και εκεί που έχουμε τις διαφορετικές μας απόψεις αυτές θα εκφράζονται κατά τρόπο θετικό και εποικοδομητικό, όχι με τρόπο συγκρουσιακό και διχαστικό, διότι η ενότητα πρέπει να μεταφράζεται και στον τρόπο συμπεριφοράς μας ειδικά για τα μεγάλα ζητήματα που φορούν την κυπριακή εκπαίδευση».

 

 

Λευκωσία, 26 Μαρτίου 2018

You may also like