ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να πολιτεύεται με εποικοδομητικό τρόπο

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη και όπως έχουμε επιβεβαιώσει με τις πράξεις και τη συμπεριφορά μας, έχουμε ως βασικό στόχο το καλώς νοούμενο συμφέρον την Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην ίδια κατεύθυνση και με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε.

Ως εκ τούτου, όπως ο Πρόεδρος του κόμματος, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους, σε ότι αφορά το Κυπριακό εμείς θα στηρίξουμε τις επιλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη στιγμή που αυτές θα βρίσκονται εντός του πολιτικού πλαισίου των θέσεων του κόμματος. Την ίδια στιγμή συνεχίσουμε να καταθέτουμε πολιτικές προτάσεις.

Επαφίεται στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους συνεργάτες του να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν αυτές τις προτάσεις:

  • είτε με υιοθέτηση,
  • είτε με εμπλουτισμό των δικών του θέσεων,
  • είτε με ενίσχυση της επιχειρηματολογίας του,
  • είτε και ακόμα να τις χρησιμοποιήσουν ως διέξοδο διαφυγής στις περιπτώσεις που θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Σε ότι αφορά τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης τον ίδιο εποικοδομητικό ρόλο θα διαδραματίσουμε και εντός κοινοβουλίου είτε με ψήφιση, είτε με βελτίωση νομοσχεδίων, τα οποία ευνοούν θετικά τους πολίτες, κυρίως των μικρομεσαίων οικονομικών στρωμάτων που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, είτε με τεκμηριωμένη απόρριψη νομοσχέδιων τα οποία θεωρούμε πως κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Τέλος, η ΕΔΕΚ εύχεται το νέο Υπουργικό Συμβούλιο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι του κυπριακού λαού.

 

Λευκωσία, 1 Μαρτίου 2018

You may also like