ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απόφαση να δικαστεί από Δικαστήριο της Άγκυρας ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, λόγω άρθρου του που καταφερόταν εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν, για ακόμα μια φορά, τη φασιστική αντίληψη που διαπνέει τον Ερντογάν

Η απόφαση να δικαστεί από Δικαστήριο της Άγκυρας ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και εκδότης της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ, λόγω άρθρου του που καταφερόταν εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν, για ακόμα μια φορά, τη φασιστική αντίληψη που διαπνέει τον Ερντογάν.

Το καθεστώς του νέου-σουλτάνου της Άγκυρας καταδιώκει έναν ελεύθερο άνθρωπο για τις ιδέες του, παραβιάζοντας για ακόμα μια φορά την Παγκόσμια Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή ζητά παρανόμως τη μεταφορά ενός πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τουρκιά για να δικαστεί εκεί.

Καλούμε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προς ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο και να καταδικαστεί η συμπεριφορά της Τουρκίας.

 

Γραφείο Τύπου

                                                                                                                                                   Λευκωσία, 31 Ιουλίου 2018