ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ, Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Μαρία Βασιλειάδου

Το θέμα της ουσιαστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην εκπαιδευτική αλλά και κοινωνική της διάσταση, θα έπρεπε να κυριαρχεί στο διάλογο μεταξύ των εκπαιδευτικών εταίρων

Είναι αυταπόδεικτο ότι η συγκεκριμένη πορεία που ακολουθήθηκε στην παιδεία τους τελευταίους μήνες, είναι απότοκο της απόφασης που λήφθηκε από την κυβέρνηση στις 4 Ιουλίου, χωρίς να προηγηθεί διάλογος.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι η ουσία των χρόνιων προβλημάτων της δημόσιας εκπαίδευσης βρίσκεται σε άλλο επίπεδο το οποίο αυτή τη στιγμή δεν έχει αναδειχθεί. Το θέμα της ουσιαστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην εκπαιδευτική αλλά και κοινωνική της διάσταση, θα έπρεπε να κυριαρχεί στο διάλογο μεταξύ των εκπαιδευτικών εταίρων.

Τα ουσιαστικά και χρόνια προβλήματα στην εκπαίδευση, δεν θα λυθούν ούτε με απεργίες, ούτε με αποκοπές μισθών. Αυτό το παιγνίδι εντυπώσεων θα πρέπει άμεσα να σταματήσει και να επικεντρωθούμε όλοι στην αληθινή εικόνα που παρουσιάζει η Δημόσια Παιδεία στον τόπο μας, με μοναδικό στόχο να βρούμε λύσεις σε συστημικό πλαίσιο για το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας.

 

Λευκωσία, 13 Σεπτεμβρίου 2018

You may also like