ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Σπάνιων Παθήσεων σημειώνουμε πως από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας να έχουν άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση και την ίδια στιγμή να εξευρεθούν αποτελεσματικές λύσεις για να μειωθεί η ταλαιπωρία η οποία υφίστανται τόσο από τις λίστες αναμονής όσο και από την απουσία περιφερειακών ογκολογικών κέντρων που να καλύπτουν ολόκληρη την επικράτεια.

Ως λύση στη χρόνια ταλαιπωρία τους θα μπορούσε να είναι η σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ. Για να μπορέσει όμως να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθεί η αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων με τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η διοικητική, η επιστημονική και η οικονομική επάρκεια και ανεξαρτησία τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η αναδιοργάνωση των νοσοκομείων, η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν και η πραγματοποίηση μίας ολοκληρωμένης μελέτης για τις ανάγκες του δημόσιου τομέα τόσο σε αριθμό κλινικών όσο και σε αριθμό ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και εξοπλισμού.

Δυστυχώς αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι τίποτα από τα πιο πάνω δεν έχει τροχοδρομηθεί. Οι όποιες ενέργειες της κυβέρνησης έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την εφαρμογή του ΓεΣΥ περιορίζονται στην επικοινωνιακή προβολή του και όχι στην ουσιαστική και σωστή εφαρμογή του.

Λευκωσία, 28 Φεβρουαρίου 2018

 

 

You may also like