ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιβεβαιώνονται για ακόμα μια φορά οι πειραματισμοί του Υπουργείου Υγείας για το θέμα της αυτονόμησης

Από τη συνέντευξη του προέδρου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επιβεβαιώνονται δύο στοιχεία:

1. Οι πειραματισμοί στους οποίους για ακόμα μια φορά προβαίνει το Υπουργείο Υγείας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπου στην ουσία διορίζει επικεφαλής του πιο σημαντικού θεσμού για την αυτονόμηση των νοσοκομείων ένα πρόσωπο που είναι ξένο με την κυπριακή πραγματικότητα, που δεν γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα υγείας. Διερωτόμαστε πώς θα μπορεί να κατευθύνει την όλη διαδικασία ώστε να δοθούν λύσεις.
2. Απέφυγε σκόπιμα ο κ Νίκολσον να αναφερθεί στα δημοσιεύματα που τον φέρουν να οικειοποιείται με μη νόμιμο τρόπο οικονομικούς πόρους και διερωτόμαστε αν αυτό ήταν εν γνώσει του Υπουργείο Υγείας ή αν είχε προβεί σε οποιαδήποτε διερεύνηση του επαγγελματικού παρελθόντος τόσο του Προέδρου όσο και των υπολοίπων μελών του Οργανισμού.
Από όλα αυτά είναι προφανές ότι ο στόχος αυτή της κυβέρνησης δεν είναι η αναβάθμιση και η ενίσχυση του δημοσίου τομέα (κρατικά νοσοκομεία) για την προσφορά ενός υψηλού επιπέδου ΓεΣΥ για τους πολίτες, αλλά ο πειραματισμός και ενδεχομένως η απαξίωση του συστήματος με ότι αυτό θα επιφέρει ως συνέπειες στην υγεία των πολιτών.

 

Λευκωσία, 14 Ιανουαρίου 2018