ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ Κ. Σ. ΕΔΕΚ – Θέμα Συζήτησης: ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

 

Δείτε τις δηλώσεις εδώ:

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των Δράσεων Κοινωνικής Συνοχής του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την Απρόσκοπτη και Ασφαλή Διακίνηση και Άσκηση Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Βουλευτής του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου ενώ συμμετείχαν οι Μορφάκης Σολομωνίδης (Γενικός Διευθυντής Κ. Σ. ΕΔΕΚ, Εκ μέρους της Θεματική Κοινωνικής Πρόνοιας Κ.Σ. ΕΔΕΚ), Μαρία Θρασυβούλου (Γραμματέας Θεματική Δικαιοσύνης Κ. Σ. ΕΔΕΚ), Εκπρόσωπος Υπουργείου Εργασίας, Εκπρόσωπος Υπουργείου Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Εφραίμ  (Γενικός Γραμματέας Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργ. Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ), Γιούλα Πιτσιάλη (Πρόεδρος, Aγκαλιά Ελπίδας), Παναγιώτης Σαββίδης (Πρόεδρος, Σύνδεσμος ΜΑΖΙ), Αντρέας Χριστοδούλου (Πρόεδρος, Παγκύπριος Σύνδεσμος Ατόμων με Σύνδρομο Down).

 

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ακολούθησαν δηλώσεις από την δικηγόρο Μαρία Θρασυβούλου, Γραμματέα Θεματικής Δικαιοσύνης του Κ.Σ.ΕΔΕΚ και του Ανδρέα Χριστοδούλου Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ατόμων με Σύνδρομο Down .

 

Η Μαρία Θρασυβούλου, Γραμματέας Θεματικής Δικαιοσύνης, Κ.Σ. ΕΔΕΚ δήλωσε:

«Σήμερα στα πλαίσια συζήτησης στη στρογγυλή τράπεζα έχουμε θέσει προβλήματα και θέματα τα οποία απασχολούν τα ΑΜΕΑ. Ακούσαμε πάρα πολλές απόψεις τόσο από οργανωμένα σύνολα όσο και από άτομα τα οποία κατέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες, ακούσαμε επίσης εκπροσώπους του κράτους πως εφαρμόζει τη νομοθεσία και ποιες είναι οι πρακτικές τους και ποιες οι στρατηγικές τους. Θεωρώ ότι από αυτή τη συζήτηση έχει εξαχθεί το συμπέρασμα ότι είμαστε σήμερα όλοι πιο σοφοί και μπορούμε με ασφάλεια πλέον να εισηγηθούμε τέτοιες προτάσεις, ώστε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής των ατόμων με αναπηρία. Θεωρώ ότι το τελικό συμπέρασμα στη σημερινή συζήτηση ήταν η υιοθέτηση της σύμβασης των  Η.Ε. η οποία μιλάει για ίσα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία μαζί με τα άτομα που δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναπηρία και θεωρώ ότι η υιοθέτηση αυτής της σύμβασης η οποία κυρώθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία το 2003 είναι άμεση ανάγκη να υιοθετηθεί αλλά και να εναρμονίσει την νομοθεσία η Κυπριακή Δημοκρατία στα μέτρα αυτής της σύμβασης.»

 

Ο Αντρέας Χριστοδούλου, Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Ατόμων με Σύνδρομο Down δήλωσε:

«Εγώ θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το Κ.Σ.ΕΔΕΚ για την πρωτοβουλία αυτών των συνομιλιών, ειπώθηκαν αρκετά πράγματα ευελπιστούμε πως το κράτος θα αφουγκραστεί τις ανάγκες των ΑΜΕΑ και θα εφαρμοστεί πλήρως η σύμβαση των Η.Ε.»

 

 Γραφείο Τύπου

Λευκωσία 5 Δεκεμβρίου 2018

You may also like