ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση του Βουλευτής του Κ.Σ ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου για τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και τη σημερινή εξέλιξη της συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Στο Αβαείο του Πέλλαπαϊς το ψευδοκράτος διοργανώνει ένα διεθνές φεστιβάλ μουσικής  στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχουν δυστυχώς Ελληνοκύπριοι μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου αλλά και ο ίδιος ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής μαζί με το Πρώτο Βιολί που είναι γερμανικής καταγωγής. Στο Αβαείο του Πέλλαπαϊς εκεί που το 1974 σφαγιάσθηκαν αθώοι στρατιώτες, άμαχοι αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό. Αυτό το φεστιβάλ το διοργανώνει η προεδρία του ψευδοκράτους με τα διάφορα εμφανιζόμενα ως υπουργεία εξωτερικών, τουρισμού κι όλον τον υπόλοιπο συρφετό. Σ’ αυτή τη θλιβερή εικόνα συμμετέχουν άνθρωποι της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Διά του λόγου το αληθές δείχνω την αφίσα του φεστιβάλ όπου σε φωτογραφίες απεικονίζονται το Πρώτο Βιολί με το Μαέστρο (Καλλιτεχνικό Διευθυντή) αλλά και Κύπριοι μουσικοί της συμφωνικής ορχήστρας. Να τους χαιρόμαστε!

Εκφράζω επίσης την απογοήτευσή μου για το επίπεδο της συζήτησης σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου. Είτε θα μάθουμε ως Βουλή να σεβόμαστε πρώτα τους εαυτούς μας και να συζητούμε σοβαρά ή να σταματήσουμε. Πραγματικά αυτό το οποίο μπορεί κάποιος να καταλήξει είναι ότι διαιωνίζονται τα προβλήματα για να εκλέγονται κάποιοι ή τουλάχιστον να υπάρχει λόγος ύπαρξης είτε σε κόμματα είτε σε βουλευτές είτε σε αξιωματούχους αυτού του κράτους. Διαιωνίζουμε προβλήματα απλώς και μόνο για να έχουν κάποιοι λόγο ύπαρξης. Φτάνει πια, αν δε σεβόμαστε τον εαυτό μας τουλάχιστον ας σεβαστούμε τις υπόλοιπες γενιές. Μιλώ και για τους συναδέρφους μου ναι, δεν είναι κατάσταση αυτή, δε συζητούμε τα προβλήματα , δεν έχουμε μάθει να συζητούμε, είναι διαλόγους επιδεικτικούς  και διαλόγους κωφών που κάνουμε.

 

Λευκωσία, 13 Σεπτεμβρίου 2018

You may also like