ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση του Ρωσικού Κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» για τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες κατόπιν ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ

ΕΔΕΚ-JUST RUSSIA

Όπως έγινε γνωστό, στις 23 Φεβρουαρίου με σχετική επιστολή του Προέδρου της ΕΔΕΚ, κ. Μαρίνου Σιζόπουλου, ενημερώθηκαν τα Σοσιαλιστικά Κόμματα για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου. Απότοκο της ενημέρωσης που έτυχαν υπήρξε, ανάμεσα σε άλλα, η πιο κάτω ανακοίνωση από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ρωσίας, «Δίκαιη Ρωσία», το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στην ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε στις 28 Φεβρουαρίου, καταδικάζει τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ και εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον Κυπριακό λαό.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΔΙΚΑΙΗ ΡΩΣΙΑ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

28 Φεβρουαρίου 2018

Το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» έκανε δήλωση σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Να υπενθυμίσουμε ότι τον Φεβρουάριο τα τουρκικά πολεμικά πλοία μπλοκάρανε το ιταλικό πλοίο γεωτρήσεως Eni, το οποίο προηγουμένως εξασφάλισε από τη Λευκωσία την αντίστοιχη άδεια για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» είναι σίγουρο ότι τέτοιου είδους διαφορές θα πρέπει να επιλύονται αποκλειστικά μέσω συνομιλιών μεταξύ των άμεσα ενδιαφερόμενων μερών.

Το πολιτικό κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση η οποία σχετίζεται με τις απειλητικές ενέργειες του τουρκικού ναυτικού στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό προκαλεί μια επικίνδυνη για τις χώρες της περιοχής αποσταθεροποίηση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» καταδικάζει οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες οδηγούν σε παραβίαση της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας ενός κράτους και των οικονομικών του δραστηριοτήτων.

Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να τηρούν αυστηρά τους κανόνες του διεθνούς δικαίου για την επίλυση των υφιστάμενων αποφάσεων και να αποφεύγουν προκλητικές μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν υπερβολικές εντάσεις στις διμερείς σχέσεις και καταστρέφουν άμεσα τις προσπάθειες της παγκόσμιας κοινότητας για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Όλες οι σχετικές διαφορές πρέπει να επιλύονται μέσω διαπραγματεύσεων και βάσει συμφωνιών μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών.

Υποστηρίζουμε ολόψυχα τη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι «τέτοια περιστατικά αποδεικνύουν και πάλι την ανάγκη να εξευρεθούν άμεσα λύσεις στο κυπριακό πρόβλημα με βάση τις γνωστές παραμέτρους των ΗΕ. Η θέση μας παραμένει αμετάβλητη: υποστηρίζουμε την επίτευξη μιας συνολικής δίκαιας και βιώσιμης λύσης στο νησί προς όφελος όλων των κατοίκων του. Θα υποστηρίξουμε εκείνη τη λύση, η οποία θα βρεθεί από τους ίδιους τους Κυπρίους».

Το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» μοιράζεται την ανησυχία της Λευκωσίας μαζί της για το περιστατικό και εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον αδελφικό λαό της Κύπρου.

Δείτε τη δήλωση και εδώ:  http://www.spravedlivo.ru/5_87952.html

 

Λευκωσία, 15 Μαρτίου 2018

 

You may also like