ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση Προέδρου Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης, Ρούλας Μαυρονικόλα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝ ΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για την εργαζόμενη, τη σύζυγο, την οικοκυρά, τη μάνα, την πρόσφυγα, τη μάνα του αγνοούμενου

Σήμερα δεν είναι η μέρα για προσφορές στα πλυντήρια, τα ψυγεία, τα καλλυντικά και όλα τα συναφή. Σήμερα είναι μέρα τιμής. Προς τους αγώνες των γυναικών για κατάκτηση ισότητας, ισοτιμίας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής του τόπου και επειδή τα δικαιώματα σε αυτή τη χώρα δεν είναι σε προσφορά αλλά διεκδικούνται. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για την εργαζόμενη, τη σύζυγο, την οικοκυρά, τη μάνα, την πρόσφυγα, την μάνα του αγνοούμενου.

Να πιέζουμε για διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών με μέτρα και υποδομές που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση συνθηκών μέσα στις οποίες θα επιτευχθεί ο στόχος της ένταξης της γυναίκας στην αγορά εργασίας.

Το κράτος θα πρέπει επιτέλους να διαθέσει κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις, ώστε αυτές να αναπτύξουν εργασιακά πλάνα φιλικά προς τους εργαζόμενους γονείς και ειδικά προς τις γυναίκες.

  • Ίδρυση και συνέχιση λειτουργίας των δημόσιων βρεφονηπιοκομικών σταθμών με ωράριο λειτουργίας συμβατό με το ωράριο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και από την επίβλεψη του Υπουργείου Παιδείας.
  • Επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου σε όλα τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.
  • Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 εβδομάδες στις 22.
  • Παραχώρηση κινήτρων, π.χ. φορολογικών, σε επιχειρήσεις οι οποίες υιοθετούν ευέλικτα ωράρια για εργαζόμενες γυναίκες.
  • Αναβάθμιση και ανεξαρτητοποίηση του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

 

You may also like