ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακήρυξη Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής

44 χρόνια μετά το έγκλημα του 1974 και τα επακόλουθα της προδοσίας σημαδεύουν ακόμα τη ζωή μας: η παράνομη κατοχή του 36,2% της πατρίδας μας από την Τουρκία, ο ξεριζωμός χιλιάδων συμπατριωτών μας, οι εν ψυχρώ δολοφονίες, το εθνικό ξεκαθάρισμα, οι αγνοούμενοι, ο σφετερισμός των περιουσιών και των πλουτοπαραγωγικών πόρων του τόπου μας, η λεηλασία της χιλιόχρονης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η σημαία της κατοχής στον Πενταδάκτυλό μας.

Το χρέος μας αυτή τη μέρα είναι διπλό:

  1. Να συνεχίσουμε την αντίσταση ώστε όσοι επιχειρούν την υπονόμευση της κρατικής μας κυριαρχίας, τη νομική και πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους, την επιβολή ετεροβαρών λύσεων που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να συναντούν μόνο απόρθητα και απροσπέλαστα τείχη.
  2. Να αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη των ηρώων μας αλλά και να καταθέτουμε κάθε χρόνο τον απολογισμό μας, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε η Κυπριακή Δημοκρατία η οποία συστάθηκε και επιβίωσε με θυσίες και αίμα ηρώων, να καταλυθεί με υπογραφή πολιτικών.

Με αφορμή τη θλιβερή αυτή επέτειο η ΕΔΕΚ τονίζει την προσήλωσή της στον εθνικό στόχο της απελευθέρωσης και απευθύνει μήνυμα αγώνα για δημοκρατική, δίκαιη και λειτουργική  λύση που να διασφαλίζει στις μελλοντικές γενιές ασφάλεια, ίσα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις και εθνοτικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς, χωρίς παρεκκλίσεις από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Αγώνα για να αποκλεισθεί η έμμεση ή άμεση εμπλοκή της Τουρκίας στη λειτουργία του κράτους.

Για να το πετύχουμε αυτό επιβάλλεται να σταματήσουν οι συνεχείς υποχωρήσεις και να συνειδητοποιήσουμε ότι η ΔΔΟ όπως κάποιοι την ερμηνεύουν και επιχειρούν να την εφαρμόσουν, είναι Συνομοσπονδία η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει, είτε σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργία δύο κρατών, είτε σε προσάρτηση ολόκληρης της Κύπρου στην Τουρκία.

Η πολιτική ηγεσία αλλά και ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να κατανοήσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Δεν αμφιβάλλει κανείς πως είναι δύσκολη η ανατροπή των σημερινών δεδομένων. Είναι όμως εφικτή. Αρκεί να το πιστέψουμε και να αγωνιστούμε γι’ αυτό.

 

Λευκωσία, 19 Ιουλίου 2018

You may also like