ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΔΕΚ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Όσοι επιχειρούν μέσα από διαδικασίες δήθεν εξορθολογισμού και περιορισμού των δαπανών να θέσουν και την δημόσια εκπαίδευση κάτω από την «πλήρη κηδεμονία» των νόμων της αγοράς και της οικονομίας, ουσιαστικά θα μετατρέψουν τις προσπάθειες για μεταρρύθμιση σε απορρύθμιση

Με αφορμή την λήψη μέτρων αντίδρασης από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάζονται με το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών, η θεματική παιδεία της ΕΔΕΚ θα ήθελε να τονίζει τα πιο κάτω:

  1. Σε πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδεία και Πολιτισμού είχαμε τονίσει την ανάγκη για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ΚΙΕ, ολοήμερα σχολεία, μουσικά και αθλητικά σχολεία, με την ταυτόχρονη νομική κατοχύρωση της λειτουργίας των πιο πάνω εκπαιδευτικών θεσμών και καινοτομιών.

2. Η υπόσκαψη, άμεσα ή έμμεσα, των εργασιακών σχέσεων με την εισαγωγή των ούτω καλούμενων ευέλικτων μορφών εργοδότησης ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης, υποσκάπτει το δημόσιο σχολείο και την προσπάθεια για ουσιαστικές αλλαγές οι οποίες θα αναβάθμιζαν την παρεχόμενη εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια.

Όσοι επιχειρούν μέσα από διαδικασίες δήθεν εξορθολογισμού και περιορισμού των δαπανών να θέσουν και την δημόσια εκπαίδευση κάτω από την «πλήρη κηδεμονία» των νόμων της αγοράς και της οικονομίας, ουσιαστικά θα μετατρέψουν τις προσπάθειες για μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε μια διαδικασία πλήρους απορρύθμισης του δημόσιου τομέα της εκπαίδευσης.

 

Λευκωσία, 17 Απριλίου 2018

You may also like