ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγωνιζόμαστε για να έχουμε ένα σωστό ΓεΣΥ ώστε αυτό να μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες και κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την εξασφαλίσουν με άλλο τρόπο

ΓΕΣΥ

Ήδη από το 1968 όπου ο Βάσος Λυσσαρίδης είχε εισηγηθεί την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) έθεσε ως βασικό στόχο το ΓεΣΥ να προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την εξασφαλίσουν με άλλο τρόπο. Σε αυτή την βασική αρχή η ΕΔΕΚ είναι σταθερή και αμετάκλητη.

Για να μπορέσει το ΓεΣΥ, η μεγαλύτερη, ενδεχομένως, κοινωνική μεταρρύθμιση η οποία θα συμβεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, να υλοποιήσει τον πιο πάνω βασικό στόχο, επιβάλλεται να υλοποιηθεί κατά τρόπο συγκροτημένο και συντεταγμένο ώστε να αποφευχθούν λάθη και σκοπιμότητες.

Με δεδομένη την αδιαμφισβήτητη σημασία και σπουδαιότητα που έχει η σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ προχωρήσαμε κατ’ επανάληψη σε καταγγελίες των λαθών και παραλείψεων που εντοπίσαμε. Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τον ΟΚΥπΥ και τα όσα δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου χθες είναι επιβεβαιωτικά των καταγγελιών και των στοιχείων που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ τον περασμένο Μάρτιο τόσο στην Ολομέλεια της Βουλής όσο και δημόσια.

Αλήθεια, όλοι αυτοί οι οποίοι επέκριναν τον Μαρίνο Σιζόπουλο τον περασμένο Μάρτιο όταν κατέθετε τα συγκεκριμένα στοιχεία στην Ολομέλεια της Βουλής τι έχουν να πουν σήμερα μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων από την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή;

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε, θα βρισκόμαστε σε σύγκρουση με όσους επιθυμούν τη μη υλοποίηση του ΓεΣΥ ή την κατάρρευσή του. Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι απλά και μόνο να πούμε ότι έχουμε ΓεΣΥ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε σωστό ΓεΣΥ για να μπορεί να εκπληρώσει τις υπηρεσίες του προς τον κύπριο πολίτη και κυρίως σε αυτόν τον πολίτη που όπως προαναφέρθηκε δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσει υψηλού επιπέδου περίθαλψη μέσα από άλλες διαδικασίες.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2018

You may also like