ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το σενάριο της περισυλλογής στην ουσία είναι προσπάθεια απόκρυψης της απουσίας εναλλακτικού σεναρίου δράσης

ΥΠΕΞ, Υπουργός Εξωτερικών, Κασουλίδης

Το σενάριο της περισυλλογής το οποίο επικαλείται και ο ΥΠΕΞ αλλά και γενικά η κυβέρνηση, στην ουσία είναι προσπάθεια απόκρυψης της απουσίας εναλλακτικού σεναρίου δράσης το οποίο όφειλε να είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του σε περίπτωση αποτυχίας της διάσκεψης στην Ελβετία.

Αυτό το οποίο επιβεβαιώνεται είναι ακριβώς η αμηχανία που υπάρχει, η έλλειψη σχεδιασμού και εναλλακτικής επιλογής.

Εκτιμούμε ότι αυτός είναι και ο λόγος της σιωπής αλλά και της απροθυμίας, μέχρι στιγμής του Προέδρου, σε μια κρίσιμη φάση για το κυπριακό, να διαβουλευθεί με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τη διαμόρφωση μίας εναλλακτικής πορείας και κυρίως για το πώς θα τύχει χειρισμού αυτή η κατάσταση.

Επιβεβαίωση των πιο πάνω είναι και η απουσία οποιωνδήποτε προτάσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση των κλιμακούμενων προκλήσεων από την πλευρά του κατοχικού καθεστώτος όπως προέκυψε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα θέματα της επιστροφής των Μαρωνιτών, των κατοίκων της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση, τις παράνομες Navtex της Τουρκίας κ.ά.).

Με αυτή την ευκαιρία ζητάμε για ακόμα μια φορά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποστείλει και σε εμάς:

  1. Τα έγγραφα που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ και στους υπόλοιπους,
  2. Το έγγραφο των συγκλίσεων.
  3. Την τελευταία επιστολή που του απέστειλε ο Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνγκερ, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν) απευθύνεται στον κ. Αναστασιάδη όχι ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά ως εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής κοινότητας.

    Λευκωσία, 7 Σεπτεμβρίου 2017

You may also like