ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το άρθρο επιβεβαιώνει πως στη βάση της ονοματολογίας της ΔΔΟ η μορφή της λύσης θα είναι αυτή της συνομοσπονδίας

Μέσα από το άρθρο του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Washington Times επιβεβαιώνεται πως στη βάση της ονοματολογίας της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας η μορφή της λύσης θα είναι αυτή της συνομοσπονδίας. Αυτή θα περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία αναφέρονται στο άρθρο και τα οποία εν πολλοίς, όσον αφορά τη δομή του κράτους, έχουν γίνει αποδεκτά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υποστηρικτές της συγκεκριμένης μορφής λύσης.

Για ακόμα μια φορά θα επαναλάβουμε ότι ο γεωγραφικός διαχωρισμός του πληθυσμού, η εγγυημένη πλειοψηφία πληθυσμού και εδάφους στις δύο «ζώνες» και ο περιορισμός της άσκησης σε αριθμό πολιτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οδηγεί σε ένα ρατσιστικό και μη λειτουργικό σύστημα με προφανείς τους κινδύνους είτε διάλυσης είτε προσάρτησης ολόκληρης της Κύπρου στην Τουρκία.

Σε όσους υποστηρίζουν ότι με αυτή τη μορφή της λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα έχουμε ένα κράτος και ένα λαό, πώς μπορούν να δικαιολογήσουν τις συγκεκριμένες πρόνοιες οι οποίες δεν εφαρμόζονται σε καμία ομοσπονδία οποιουδήποτε τύπου σε ολόκληρο τον πλανήτη; Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση της Βοσνίας Ερζεγοβίνης όπου είναι γνωστά τα αποτελέσματα μετά από 21 χρόνια εφαρμογής του συστήματος.

Πρέπει να σημειώσουμε πως μέσα στο κλίμα της ευρύτερης ηττοπάθειας που χαρακτηρίζει αυτούς που διαχειρίζονται το κυπριακό σε αυτή τη δύσκολή φάση, περιλαμβάνεται και η πλήρης απουσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, είτε για να ανασκευάσει τις προκλητικές θέσεις της τουρκικής πλευράς είτε για να παρουσιάσει τις δικές μας θέσεις.

Να υποθέσουμε ότι η συγκεκριμένη απουσία οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει διαφωνία επί της ουσίας στα όσα η Τουρκική προπαγάνδα προωθεί;