ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι έχουν να πουν τώρα όσοι στην ελληνοκυπριακή πλευρά δήλωναν πως μοιράζονταν τα ίδια οράματα με τον κ. Ακιντζί;

Με αφορμή τους εορτασμούς του ψευδοκράτους, οι προκλητικές δηλώσεις του κ. Ακιντζί οι οποίες εντάσσονται στο προεκλογικό παραλήρημα των κατεχομένων, συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του υποδεικνύουν ότι οι προσπάθειες του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας είναι να οδηγηθούμε σε μία ενδιάμεση λύση η οποία να κατοχυρώνει όλες τις υποχωρήσεις της δικής μας πλευράς και ταυτόχρονα να ισχυροποιεί τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας:

• Ο πρώτος στόχος της Τουρκίας ήδη από τη δεκαετία του 1950 ήταν μέσα από μια τουρκικών προδιαγραφών λύση να της επιτραπεί να ελέγχει ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια, πολιτικά και στρατιωτικά, μετατρέποντας την Κύπρο σε ένα τουρκικό προτεκτοράτο.
• Αν δεν το πετύχει αυτό να προχωρήσει στη δεύτερή της επιλογή που είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την ανακήρυξη τουρκικού κράτους στην Κύπρο.

Μέχρι στιγμής όλοι αυτοί που στην ελληνοκυπριακή πλευρά δήλωναν με κάθε ευκαιρία πως μοιράζονταν τα ίδια οράματα με τον κ. Ακιντζί, εξωραΐζοντας πολιτικά τον εκπρόσωπο της κατοχής, το τελευταίο χρονικό διάστημα ούτε αυτοκριτική κάνουν ούτε καταδικάζουν αυτή την τακτική. Αντίθετα, περί άλλα τυρβάζουν.

Λευκωσία, 15 Νοεμβρίου 2017

You may also like