ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα παθήματα δεν μας έχουν γίνει μαθήματα

κασουλιδης γιαννακης
Παρόλο που η επιστροφή της Αμμοχώστου τέθηκε από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και από τη Συμφωνία του 1979 ως θέμα προτεραιότητας ανεξάρτητα από την πορεία των συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την συνέδεσε με τη λύση, κάτι το οποίο δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από την Τουρκία.
Στην ίδια κατεύθυνση, σημειώνουμε πως έχουν παρέλθει 4 βδομάδας από την ημέρα επισημοποίησης της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προχώρησε στη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για το σχολιασμό της συγκεκριμένης έκθεσης, παρά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στην τελευταία σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.

Είναι πάγια τακτική του Προέδρου της Δημοκρατίας η σκόπιμη καθυστέρηση της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου και στην προκειμένη περίπτωση οι λόγοι είναι προφανείς:

  • επειδή η έκθεση, δυστυχώς για την δική μας πλευρά απαλλάσσει την Τουρκία από τις όποιες ευθύνες για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά,
  • επιρρίπτει ευθύνες στη δική μας πλευρά επιβεβαιώνει την πλήρη αποτυχία της τακτικής που ακολούθησε η πορεία που ακολουθήθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια, αρχίζοντας από τον προηγούμενο Πρόεδρο και συνεχίζοντας την ίδια γραμμή ο νυν Πρόεδρος.

Δυστυχώς όμως, παρά τα παθήματα, φαίνεται ότι δεν μας έχουν γίνει μαθήματα, αν κρίνουμε και από τις χθεσινές δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Κασουλίδη.

Γραφείο τύπου

You may also like