ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στηρίζουμε Νικόλα Παπαδόπουλο για ένα καλύτερο αύριο!

Νικόλας Παπαδόπουλος

Ως γνωστόν, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ με την απόφαση της 30ης Απριλίου, κατά τη διάρκεια του 13ου Παγκύπριου Συνεδρίου του, αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου ενόψει των επικείμενων Προεδρικών εκλογών. Η απόφαση αυτή δεν ήταν ασφαλώς ούτε τυχαία, ούτε λήφθηκε αβίαστα.

Η ΕΔΕΚ, παραμερίζοντας τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες της και θέτοντας ως πρωτεύοντα στόχο τη σύμπηξη μετώπου με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που έχουν κοινές ανησυχίες, έσπευσε τον περασμένο Απρίλη να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Ν. Παπαδόπουλου, εφόσον σύμφωνα με όλες τις τότε έρευνες κοινής γνώμης αυτή συσπείρωνε τον μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων από τα συνεργαζόμενα κόμματα. Η διαφαινόμενη δυναμική που αναπτύσσει η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, ήδη έχει αρχίσει να κτυπά τα καμπανάκια της ανησυχίας σε ορισμένους.

Κατανοούμε πλήρως την αγωνία της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, εφόσον διαβλέπει ότι αυτή τη φορά οι πιθανότητες ο υποψήφιος των κομμάτων του Ενδιάμεσου Χώρου να περάσει στον Β΄ γύρο είναι πολύ μεγάλες και μάλιστα μεγαλύτερες απ’ ότι ο δικός της. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ επιλέγει συνειδητά να ασκεί κριτική εναντίον των εν δυνάμει συνεργατών του σε ένα σενάριο Β΄ Γύρου, πολύ μεγαλύτερη και πολύ ισχυρότερη απ’ ότι εναντίον του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό βέβαια. Ψήφος προς τον Σταύρο Μαλά είναι (εμμέσως πλην σαφώς) ψήφος προς τον Νίκο Αναστασιάδη. Και αυτό το ξέρει πολύ καλά η ηγεσία του ΑΚΕΛ, όπως ακριβώς το ήξερε και όταν έκανε και άλλες επιλογές ήττας (βλ. Μάικ Σπανός).

Την ίδια στιγμή κατανοούμε και τις ανησυχίες της Πινδάρου και του Προεδρικού, οι οποίοι βλέπουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις ότι ο βέβαιος αντίπαλός τους στον Β’ Γύρο θα είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Τα σενάρια πριμοδότησης του κ. Μαλά (όπως έγιναν το 2013) δεν μπορούν να επαναληφθούν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι με τον Ν. Παπαδόπουλο αντίπαλο στον Β’ Γύρο τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ γι’ αυτούς και ότι δεν θα είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί.

Ο κόσμος δεν αντέχει πλέον να βλέπει το κυπριακό να διολισθαίνει σε ολοένα και μεγαλύτερο κατήφορο. Δεν ανέχεται να βλέπει την Τουρκία να αποενοχοποιείται πλήρως και το βάρος για το αδιέξοδο να πέφτει εξίσου στους ώμους και των δύο πλευρών. Ο κόσμος βαρέθηκε να βλέπει την ηγεσία του να συνεχίζει απτόητη την πολιτική του καλού παιδιού, των συνεχών μονομερών υποχωρήσεων και των αμέτρητων λαθών τα οποία βρίσκουμε και θα βρίσκουμε μονίμως μπροστά μας. Αυτό το «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί, μέχρι να συμφωνηθούν όλα» είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχει εφευρεθεί. Ο κόσμος δεν δέχεται άλλο να βλέπει την κυβέρνηση να εξισώνει την Ελλάδα με τον εισβολέα και τον κατακτητή, την Τουρκία.

Ο κόσμος έχει μπουχτίσει με την παροιμιώδη ανικανότητα των τελευταίων κυβερνώντων να διαχειριστούν μείζονα θέματα που απασχολούν τον πολίτη στην καθημερινότητά του. Δεν ανέχεται άλλο να βλέπει τη δημόσια υγεία και παιδεία του να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Βαρέθηκε τους ερασιτεχνισμούς και την προχειρότητα στην οικονομία που μας οδήγησαν αφενός μεν στα μνημόνια κι αφετέρου στα κουρέματα.

Ο πολίτης δεν θέλει να γίνει ξανά θεατής άλλων βολεμάτων «ημετέρων», δεν θέλει άλλα «τσεκκούθκια του Χριστόφια» ή άλλους «άριστους των αρίστων» του Αναστασιάδη. Θέλει αξιοπρεπή εισοδήματα και εργασία!

Τρομάζουμε και μόνο στη σκέψη να ξαναζήσουμε άλλο Μαρί, μειδιούμε και μόνο στο άκουσμα της λέξης «δεσμεύομαι». Η Κύπρος της πραγματικής ανάπτυξης, της προόδου και της προκοπής που ζήσαμε κάποτε, δεν αντέχει άλλη μετριότητα, δεν αντέχει άλλη ανικανότητα, προχειρότητα και έλλειψη σοβαρότητας.

Όσοι έχετε επομένως απηυδήσει με τις τελευταίες δύο καταστροφικές διακυβερνήσεις, όσοι δεν θέλετε να δείτε τη συνέχεια του σήριαλ “Χριστόφιας-Αναστασιάδης”, όσοι πιστεύετε ότι τούτος ο τόπος αξίζει κάτι καλύτερο, όσοι εν πάσει περιπτώσει θεωρείτε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα κάποιοι να τιμωρηθούν για τα εγκληματικά τους λάθη, όσοι θέλετε αλλαγή και απαλλαγή ανεβείτε πάνω. Το τρένο μας ξεκίνησε. Και πηγαίνει ολοταχώς για τη νίκη και τη μεγάλη ανατροπή. Όσοι πιστοί προσέλθετε…