ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα πλαίσια του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος PES στη Λισαβόνα η Αναπλ. Πρόεδρος της ΕΔΕΚ συμμετείχε σε πρόγευμα εργασίας

Μαρία Βασιλειάδου

Χθες το πρωί, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Μαρία Βασιλειάδου, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) που πραγματοποιείται στη Λισαβόνα συμμετείχε σε πρόγευμα εργασίας. Κατά τη διάρκεια του ανέλυσε στους συμμετέχοντες αρχηγούς των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα δεδομένα που αφορούν τις επερχόμενες εκλογές στην Κύπρο. Τους ενημέρωσε  για το προφίλ του υποψηφίου των Δυνάμεων της Αλλαγής, την γενικότερη εικόνα της προεκλογικής εκστρατείας, τις τάσεις και τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Στο περιθώριο της συνάντησης πραγματοποίησε επαφές  με τον Πέδρο Σάντσεζ, Πρόεδρο των Ισπανών Σοσιαλιστών, τον Σερκεί Στανίσεβ, Πρόεδρο του PES καθώς και με τον Τζιάνι Πιτέλλα, επικεφαλή της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Ευροβουλευτών. Και οι τρεις εξέφρασαν τη στήριξη τους προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ενώ και στους τρεις μεταφέρθηκε πρόσκληση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου να επισκεφθούν την Κύπρο. Μια επίσκεψη η οποία  πρόκειται να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.
Η κ. Βασιλειάδου ανέλυσε επίσης  και τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η προεκλογική εκστρατεία των Δυνάμεων της Αλλαγής. Με την ευκαιρία, έκανε και μια σύντομη αναφορά στο κυπριακό. Μεταξύ άλλων στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομία Πιερ Μοσκοβισί.

                                                                                                                                                                                          Γραφείο Τύπου

                                                                                                                                                                      Λευκωσία, 3 Δεκεμβρίου 2017

 

You may also like