ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόταση ΕΔΕΚ για καθορισμό αποχετευτικών τελών στη βάση κατανάλωσης νερού

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Με αφορμή την απόφαση της Βουλής για τις μειώσεις των αποχετευτικών τελών σε Λευκωσία και Πάφο, επαναφέρουμε την πρόταση της ΕΔΕΚ που κατατέθηκε στη Βουλή για συζήτηση και αφορά τον καθορισμό των αποχετευτικών τελών στη βάση της κατανάλωσης νερού και της επιβάρυνσης της οποίας το σύστημα υφίσταται.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο τα τέλη αποχετευτικού να καθορίζονται στη βάση της αξίας του ακινήτου. Εάν κάποιος χαμηλοσυνταξιούχος ή χαμηλόμισθος έτυχε να κληρονομήσει ένα ακίνητο του οποίου η σημερινή αξία είναι μεγάλη, με βάση τον σημερινό καθορισμό των τελών θα πρέπει να τον υποβάλουμε σε οικονομική εξόντωση για να μπορέσει να καλύψει τις φορολογίες του αποχετευτικού.

Είναι δεδομένο πως επιβάλλεται να γίνει τόσο η πιο πάνω ρύθμιση όσο και άλλες ρυθμίσεις όπως είναι για παράδειγμα το πάγιο τέλος που καταβάλλεται στην Υδατοπρομήθεια το οποίο επιβάλλεται να ρυθμιστεί στη βάση της κατανάλωσης. Σήμερα είναι ένα οριζόντιο πάγιο που επιτρέπει σε όσους προβαίνουν σε υπερβολική κατανάλωση νερού να απαλλάσσονται.

Λευκωσία, 31 Οκτωβρίου 2017

You may also like