ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ακιντζί επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες και προϋποθέσεις για προώθηση νόμιμης ανακήρυξης Τουρκικού κράτους στην Κύπρο

Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ακκιντζί

Για ακόμα μια φορά οι δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη επιβεβαιώνουν ότι ο βασικός στόχος και πρόθεση του ιδίου όσο και της Τουρκίας είναι η εγκαθίδρυση στην Κύπρο ενός συνομοσπονδιακού πολιτειακού μορφώματος με πλήρη επικυριαρχία της Τουρκίας σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια. Αυτό φάνηκε και στις πρόσφατες συνομιλίες οι οποίες δεν κατέληξαν, με υπευθυνότητα της Τουρκίας, η οποία ήθελε να διασφαλίσει κατά απόλυτο τρόπο την επικυριαρχία της.

  • Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθει διχοτόμηση 50-50 της κυριαρχίας.
  • Αριθμητική εξίσωση σε μια σειρά θεσμικών οργάνων λειτουργίας του κράτους όπως γερουσία, ανώτατο δικαστήριο, επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας και άλλα.
  • Όπου δεν υπάρχει αριθμητική εξίσωση ουσιαστικά παραχωρείται βέτο στους Τουρκοκύπριους.
  • Στον μηχανισμό επίλυσης των αδιεξόδων πέρα από την αριθμητική εξίσωση του 50-50 με τη μέθοδο της κλήρωσης οι Τουρκοκύπριοι ενδεχομένως να μετατραπούν σε πλειοψηφία.

Αυτά όλα είναι χαρακτηριστικά συνομοσπονδίας δηλαδή 2 κρατών.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό σε ένα κανονικό, φυσιολογικό, δημοκρατικό κράτος, είναι η κατοχύρωση της πολιτικής ισότητας σε επίπεδο ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων στους κατοίκους του κράτους.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο κ. Ακιντζί επιχειρεί να δημιουργήσει τις συνθήκες και προϋποθέσεις για την προώθηση του εναλλακτικού σχεδίου της Τουρκίας για την νόμιμη ανακήρυξη Τουρκικού κράτους στην Κύπρο.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αυτό υποβοηθείται με την τακτική και τις υποχωρήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και των συνεργατών του και όσων στηρίζουν αυτή τη γραμμή.

Λευκωσία, 15 Σεπτεμβρίου 2017

You may also like