ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είναι προφανές πως για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συγκαλύψει και να καλύψει «ημετέρους»

Η λίστα Λαγκάρντ

Για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» σημειώνουμε πως κατά την άποψή μας δεν είναι τυχαία η αποσιώπηση στοιχείων που να καταδεικνύουν ποιοι και πότε μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό για να καταστεί δυνατή και η επιβεβαίωση εάν ήσαν φορολογημένα ή όχι.

Σε συνάρτηση με το γεγονός αυτό εκτιμούμε ότι δεν είναι τυχαία ούτε η άρνηση του ΥΠΟΙΚ να δώσει στη Βουλή τον κατάλογο αυτών που αγόρασαν κρατικά ομόλογα κατά την έξοδο στις αγορές. Σημειώνουμε πως ποτέ το ΥΠΟΙΚ δεν απάντησε με ευθύτητα γιατί δεν απορρόφησε το δάνειο της Τρόικα με επιτόκιο 1% και να στηρίξει αναπτυξιακά έργα αλλά προτίμησε να πουλήσει κρατικά ομόλογα με επιτόκιο 3.5% το οποίο είναι και αφορολόγητο.

Μήπως με αυτό τον τρόπο ήθελε να βοηθήσει και να καλύψει αυτούς που παράνομα μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου που οι τράπεζες ήταν κλειστές;

Και τα δύο γεγονότα προφανώς επιβεβαιώνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να συγκαλύψει και να καλύψει «ημετέρους».

Λευκωσία, 27 Αυγούστου 2017

You may also like