ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είναι επιβεβαιωμένο πως ο ΠτΔ βρίσκεται σε κατάσταση απραξίας και αμηχανίας

Πρόεδρος Διάγγελμα Αναστασιάδης Κρανς Μοντάνα

Είναι επιβεβαιωμένο πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται σε κατάσταση απραξίας και αμηχανίας για τη στάση που πρέπει να τηρήσει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο του Κυπριακού.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το ότι:

 • Παρά την επικείμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα δεν συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο και δεν προχώρησε σε καμία διαβούλευση με τους πολιτικούς αρχηγούς.
 • Κανένας δεν είναι ενήμερος για το τι θα ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
 • Δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια και αντίδραση για τις αναβαθμισμένες προκλητικές συμπεριφορές της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος (Navtex, περίπτωση Μαρωνιτών και περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου).
 • Το ναυάγιο του Κραν Μοντανά επιβεβαιώνει την αποτυχημένη τακτική που έχει ακολουθήσει.
 • Δεν απέσυρε δημόσια τις επικίνδυνες υποχωρήσεις που έκανε στο Κραν Μοντανά.
 • Επέλεξε να διαχωρίσει το λαό και να αποστείλει σε μια μικρή ομάδα ελίτ απόρρητα έγγραφα.
 • Παρά τη δημόσια δέσμευσή του στις 4 Σεπτεμβρίου στην τηλεόραση του Άλφα να στείλει σε όλους του Πολιτικούς Αρχηγούς (και όχι μόνο του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ) τα έγγραφα που έστειλε στην ομάδα ελίτ, έχουν περάσει δέκα μέρες και δεν το έχει πράξει ακόμα.
 • Αρνείται να κατονομάσει τους παραλήπτες των απόρρητων εγγράφων.Με αυτή την ευκαιρία ζητάμε για ακόμα μια φορά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποστείλει και σε εμάς:
 1. Τα έγγραφα που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ και στους υπόλοιπους,
 2. Το έγγραφο των συγκλίσεων.
 3. Την τελευταία επιστολή που του απέστειλε ο Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνγκερ, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν) απευθύνεται στον κ. Αναστασιάδη όχι ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά ως εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής κοινότητας.

  Λευκωσία, 13 Σεπτεμβρίου 2017

You may also like