ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι υποχωρήσεις του ΠτΔ έχουν γίνει με τη στήριξη των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και έχουν γίνει αποδεχτές και από τον κ. Σταύρο Μαλά ο οποίος κατ’ επανάληψη τις έχει επικροτήσει

Η χθεσινή απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον κατοχικό ηγέτη συνιστούσε και μια παραδοχή:

«Ποια νοοτροπία να αλλάξουμε εμείς; Υποχωρώντας ή αποδεχόμενος τις αξιώσεις που σε κανένα άλλο κράτος ή Σύνταγμα δεν υπάρχουν ανάλογες πρόνοιες;».

Η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά παραδοχή πως τα όσα έχει συμφωνήσει και έχει αποδεχθεί ως μορφή λύσης είναι πειραματισμοί, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο που να αποδεικνύουν τη χρησιμότητα ή τη θετική εφαρμογή τους.

Τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που κατ’ επανάληψη εκφράσαμε για το ότι αυτές οι υποχωρήσεις δεν πρόκειται να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός κανονικού κράτους, δημοκρατικού, λειτουργικού και βιώσιμου αλλά σε ένα κράτος δυσλειτουργικό και τουρκικών προδιαγραφών με κίνδυνο σύντομης κατάρρευσης και απόσχισης του τουρκοκυπριακού τμήματος για δημιουργία τουρκικού κράτους στης Κύπρο.

Οι υποχωρήσεις αυτές έχουν γίνει με τη στήριξη των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και έχουν γίνει αποδεχτές και από τον κ. Σταύρο Μαλά ο οποίος κατ’ επανάληψη τις έχει επικροτήσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται μια άλλη στρατηγική και τακτική όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού που να έχει ελπίδες η κατάληξη της και να οδηγεί σε ένα αληθινά φυσιολογικό, δημοκρατικό και λειτουργικό κράτος, όπως θα πρέπει να είναι η Κυριακή Δημοκρατία.

 

Λευκωσία, 26 Νοεμβρίου 2017

You may also like