ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ξαφνική έγνοια της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες και η αποσπασματική αντιγραφή των προτάσεων του Ν. Παπαδόπουλου αποδεικνύει την ανειλικρίνεια και την έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής

Στις 15 Νοεμβρίου 2017 ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι Δυνάμεις της Αλλαγής κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση για στήριξη του Προσφυγικού κόσμου. Ειδικότερα η πρόταση, ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης Ιδιοκτητών Κατεχόμενων Περιουσιών με τη δυνατότητα ετήσιας στήριξης, ως μέρος της οφειλόμενης αποζημίωσης για την απώλεια χρήσης, κάρπωσης ή εκμετάλλευσης της γης τους.

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε το 1978, για πρώτη φορά, από την ΕΔΕΚ και επανακατατέθηκε εκ νέου και πρόσφατα. Η πρόταση αποσκοπεί στη στήριξη των ιδιοκτητών της κατεχόμενης γης μας, ούτως ώστε, αντί της προσφυγής στην παράνομη Επιτροπή Περιουσίων των κατεχομένων ή της εκποίησης της ακίνητης τους περιουσίας, να προσφεύγουν στο «Ταμείο Στήριξης», το οποίο και θα τους στηρίζει οικονομικά ως μέρος της οφειλόμενης αποζημιώσεως για την απώλεια χρήσης, κάρπωσης ή εκμετάλλευσης της γης τους.

Χθες, 27 Νοεμβρίου ο ΥΠΕΣ δήλωσε στη βουλή την παραχώρηση ετήσιας αποζημίωσης για απώλεια χρήσης για τις κατεχόμενες περιουσίες τους. Πρόκειται για μια αόριστη δήλωση χωρίς περιεχόμενο και ουσία, όπως φυσικά μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση.

Η ξαφνική έγνοια της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες μερικές μόνο βδομάδες πριν από τις εκλογές και η επαναλαμβανόμενη αποσπασματική αντιγραφή των προτάσεων του Νικόλα Παπαδόπουλου αποδεικνύει την ανειλικρίνεια, το εφάπαξ ενδιαφέρον αλλά και την έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής της κυβέρνησης.

 

Λευκωσία, 28 Νοεμβρίου 2017

You may also like