ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η θλιβερή επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος

Προεδρικό στις 15 Ιουλίου 1974
Συμπληρώνονται σήμερα 43 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και την υπονόμευση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας που έδωσε την αφορμή στην Τουρκία να προωθήσει τα μακροχρόνια στρατηγικά της σχέδια για υποδούλωση της πατρίδας μας.

43 χρόνια μετά, η σκέψη στρέφεται με δέος σε όσους όρθωσαν ανάστημα και ο θάνατός τους αποτελεί μέχρι και σήμερα φάρο Αντίστασης στην προδοτική δράση των φυσικών και ηθικών αυτουργών του πραξικοπήματος.

Την ίδια στιγμή η σκέψη αναπόφευκτα στρέφεται με οργή προς την προδοτική χούντα η οποία καθοδηγούμενη από ξένα κέντρα αποφάσεων και σε συνεργασία με την ΕΟΚΑ Β΄ άνοιξαν τις κερκόπορτες στον Αττίλα και άφησαν αφύλακτες τις ακτές της Κερύνειας.

Σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία εξακολουθεί να εκβιάζεται για να προσυπογράψει την εθελούσια διάλυσή της και τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων. Πιέζεται να αποδεχθεί μία λύση που θα την καταστήσει δεύτερης κατηγορίας κράτος στην ΕΕ, να απεμπολήσει τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της, να νομιμοποιήσει τον εποικισμό και να προσυπογράψει τον αφελληνισμό της.

Η ΕΔΕΚ, πιστή στους αγώνες της για προάσπιση της συνταγματικής νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτροπής των έκνομων σχεδίων της Ελληνικής Χούντας, των ξένων κύκλων που την υποστήριζαν αλλά και των εν Κύπρω συνοδοιπόρων της, συνεχίζει να αγωνίζεται για μια λύση δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη που θα φέρει την πραγματική απελευθέρωση στον τόπο μας.

 

 

Λευκωσία, 15 Ιουλίου 2017

You may also like