ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες του ψευδοκράτους είναι απότοκο της λανθασμένης τακτικής που ακολουθείται στο Κυπριακό εδώ και 10 χρόνια

Η δήλωση του κ. Ναμί περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους ως προϋπόθεση σε μια επικείμενη διαπραγματευτική διαδικασία για τη λύση του κυπριακού, έρχεται να προστεθεί στη σωρεία προκλητικών δηλώσεων και ενεργειών από πλευράς Τουρκίας και ψευδοκράτους όπως είναι για παράδειγμα και το θέμα με τους Μαρωνίτες, με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, την επιβολή δασμών στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους κ.ά.

Είναι δεδομένο πως αυτές οι προκλητικές ενέργειες και αναφορές είναι απότοκο της λανθασμένης τακτικής που ακολούθησε τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση που κορυφώθηκαν με την αποτυχημένη Πενταμερή στο Κραν Μοντανά. Εδώ και 10 χρόνια παρατηρείται μία συνεχιζόμενη αναβάθμιση του ψευδοκράτους ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συναντά τον εκπρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος με πρωτόκολλο αρχηγού κράτους.
Διεξάγεται αλληλογραφία με την ευρωπαϊκή επιτροπή σε επιστολόχαρτα του ψευδοκράτους.
Στην τελευταία επιστολή του κ. Γιούνκερ απευθύνεται στον κ. Αναστασιάδη ως εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής κοινότητας και όχι ως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η αποδοχή της Πενταμερούς διάσκεψης με την απουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναβαθμίζοντας έτσι το ψευδοκράτος και τον κατοχικό ηγέτη και υποβαθμίζοντας την ίδια στιγμή την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πέρα από τα πάνω σημειώνουμε πως κατά την τελευταία δεκαετία η προσάρτηση των κατεχομένων προχώρησε ακόμη περισσότερο. Θυμίζουμε το θέμα της έλευσης του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος, την προσαρμογή της διοίκησης του ψευδοκράτους στο μοντέλο διοίκησης της Τουρκίας και την περαιτέρω ισλάμοποίηση των κατεχομένων εδαφών.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί τη συγκεκριμένη κατάσταση με αμηχανία και απραξία.

Είναι αυταπόδεικτο πως χρειάζεται μία αλλαγή τακτικής στη βάση της Νέας Στρατηγικής για το Κυπριακό όπως αυτή συνδιαμορφώθηκε από τις Δυνάμεις της Αλλαγής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Λευκωσία, 2 Νοεμβρίου 2017

You may also like